Nu ontdekken: Expo “Sansevieria Fibres Art”

Ook tijdens de winter is de Plantentuin in Meise een bezoekje waard. Je ontdekt er prachtige winterbloeiers en een nieuwe expo in het Kasteel: ‘Sansevieria Fibre Art’. Een tentoonstelling over historische collecties van vezel- en kleurstoffen en … vrouwentongen!

De tentoonstelling “Sansevieria Fibre Art” in het Kasteel van Bouchout (Plantentuin Meise) verbindt de historische collectie natuurlijke vezels en kleurstoffen van Plantentuin Meise op een originele wijze aan hedendaagse textielkunst met een bezielende boodschap. De expo is een realisatie van Plantentuin Meise en de Afdeling Textiele Kunsten van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen.

In totaal werkten 22 studenten, docenten en alumni aan het project. Met hun textiele werken brengen ze een eerbetoon aan hun overleden docente en collega Christine Kennis. Op ontroerende wijze willen ze de vrouwentong een stem geven, vandaar het thema ‘Sansevieria’.

De werken worden tentoongesteld in het Kasteel van Bouchout, op de vijver en in het Plantenpaleis.  Ze zijn omkaderd met prachtige historische collecties van vezels en kleurstoffen en levende planten. In de vierkante toren van het Kasteel illustreren oude botanische illustraties, herbaria, recente vezels, kleurstoffen en kleurstalen … 15 plantaardige vezels en 21 kleurstoffen. In één van de ruimtes zijn er ook een aantal werken tentoongesteld van Christine Kennis zelf. In het plantenpaleis ontdek je de verzameling vrouwentongen (Sansevieria).

Benieuwd? Je kan de expo nog bezoeken tot en met 19 april in Plantentuin Meise.

 

Meer info en tickets: www.plantentuinmeise.be

 

%d bloggers liken dit: