Thuiscomposteren wordt extra makkelijk
In Vlaanderen wordt heel wat gecomposteerd thuis. En dat is goed, want thuiscomposteren levert heel wat op: voor het milieu, de tuin en zelfs voor de portemonnee. Dankzij de thuiscomposteerwijzer van Vlaco wordt thuiscomposteren nu nog eenvoudiger.
Vlaco vzw lanceert online thuiscomposteerwijzer
Thuiscomposteren is helemaal niet moeilijk, maar er zijn wel een paar gouden spelregels. Om een extra steuntje in de rug te geven, ontwikkelde Vlaco vzw daarom de online thuiscomposteerwijzer. Twijfel je eraan of je een bepaald restje in je thuiscomposteersysteem kwijt kan? Even opzoeken en op minder dan een halve seconde weet je wat te doen! Ontdek hier de online thuiscomposteerwijzer van Vlaco.
Voordelen van het gebruik van (thuis)compost raken steeds beter bekend
Dat het goed is om je voedselverlies te beperken en de nog overblijvende organische resten actief in te zetten in je eigen biologische kringloop, daar zijn we steeds meer van doordrongen. Ook de
natuurlijke voordelen van compostgebruik raken steeds meer ingeburgerd bij de man en vrouw in de straat. Thuiscomposteren en je eigen compost effectief gebruiken, zorgt ervoor dat je tuinbodem in gezonde conditie blijft en zo de toekomstige klimaatgrillen beter kan doorstaan.
Thuiscomposteren past in elke tuin
41 procent van de Vlamingen doet vandaag aan thuiscomposteren. Vergeleken met onze Europese buren is dat een bijzonder goede score. En of je nu een klein stadstuintje hebt of over een grote tuin beschikt, thuiscomposteren brengt áltijd op. In een kleine tuin kies je best een compostvat, in een grotere tuin ga je eerder voor één of meerdere bakken. En zelfs al heb je geen tuin, dán nog zijn er manieren om met de organische resten de biologische kringloop thuis te sluiten.
Ontdek hier alles wat je nog wil weten over thuiscomposteren.
Over Vlaco vzw
Vlaco behartigt al 25 jaar het beleid en de belangen van de biologische kringloop in Vlaanderen. De vzw verenigt zowel overheden (de OVAM en intercommunales) als bedrijven die organisch-biologisch afval verwerken.
In de biologische thuiskringloop helpt Vlaco om bewuster om te springen met voedsel en natuurlijke grondstoffen zoals grasmaaisel, vaste planten en snoeihout. Op die manier hopen ze de
hoeveelheid organisch-biologisch afval in de restafvalzak terug te dringen en bij te dragen aan het behoud van grondstoffen, wat kadert in de circulaire economie. Vlaco begeleidt zowel lokale
besturen als afvalintercommunales en leidt ook vrijwilligers op.