Rustgevende bloemen voor kerst

Kerst is een periode van veel prikkels. Maar eigenlijk verlangen we steeds vaker naar ontprikkeling. Gebruik daarom bloemen in je kerstdecoratie. Bloemen hebben namelijk een rustgevend effect tijdens de hectiek van de feestdagen.

Type decoratie
Het is de mooiste tijd van het jaar. Toch is kerst is ook de periode waarin we overladen worden met drukte en stress. Wil je dit jaar liever relaxte kerstdagen? Maak dan een aanpassing in het type decoratie. Met het gebruik van bloemen in lichte kleuren, is de eerste stap gezet. Hierdoor creëer je een kerstsfeer in huis om je in terug te trekken en tot rust te komen.

Bloemenkracht
Bloemen hebben de kracht om je te laten ontspannen en je prettig te laten voelen. Aarzel daarom niet om veel bloemen in huis te halen zoals tulpen, hyacinten, anemonen en blauwe druifjes. Sneeuwwit is natuurlijk de codekleur. Breid het kleurenpalet uit met lichte, tere pasteltinten, aangevuld met rustgevende natuurtinten en roze accenten.

Alternatief
In plaats van kerstballen zijn tulpen en hyacinten een perfect alternatief om een ontspannen sfeer te creëren. Dit doe je door kleine vaasjes als kerstbal in de boom te hangen, en hierin de bloemen met wat water te zetten. Gebruik de overgebleven piek eens in een vaas met tulpen, anemonen en Polianthus. Zo creëer je een echt kerstgevoel in huis!

Meer inspiratie nodig? Onderstaande foto’s kunnen je zeker helpen!

 

 

Bron: iBulb

%d bloggers liken dit: