Doe-het-zelfEropuitTuinkampioen

Op wereldreis door Arboretum Kalmthout

Zin om deze zomer de kinderen zorgeloos een stukje van de wereld te laten zien? In Arboretum Kalmthout reis je zonder gedoe en coronatesten alle continenten van de wereld af in een speelse zomerspeurtocht voor het hele gezin! Elke dag van 10 tot 17 uur, nog tot en met eind augustus.

In de tuin van Arboretum Kalmthout groeien planten uit de hele wereld. Vaak op duizenden kilometers van hun oorspronkelijke leefgebied, en toch doen ze het in Kalmthout bijzonder goed. Sommige soorten zijn zelfs meer dan 165 jaar oud! Heb je ooit al eens bananenplanten van zes meter hoog gezien of een bamboewoud doorkruist? Of Australische boomvarens, blauwe Kaapse Lelies en Zuid-Amerikaanse apenbomen van dichtbij bewonderd? Het zijn maar enkele van de vele exotische planten die je tijdens de grote vakantie in het botanisch paradijs van Arboretum Kalmthout kunt komen ontdekken. Een vakantie in eigen land was nooit eerder zo exotisch!

Kies je wereldreisroute …

Kleine wereldreizigers krijgen bij vertrek een reisset: een paspoort, een wereldkaart en een potloodje waarmee ze het arboretum worden ingestuurd. Ze kiezen zélf welk continent ze het eerst bezoeken, waar ze vervolgens naartoe gaan en hoe hun wereldreis verder verloopt. Van Afrika tot in Amerika over Azië? Of liever eerst Europa en zo naar Antarctica en Oceanië? In elk continent vinden de wereldreizigers opdrachten, spelletjes, uitdagingen en sportoefeningen. Lossen ze die goed op, dan stempelen ze hun paspoort af aan de stempelpost en reizen ze verder naar hun volgende bestemming.

… en reis een zomer lang!

Pas als het paspoort in élk continent afgestempeld is, is de wereldreis voltooid. Omdat reizen vermoeiend kan zijn, mogen de kinderen hun reis ook opsplitsen en hem op een andere dag van de grote vakantie verderzetten. Kinderen jonger dan 12 jaar bezoeken de arboretumtuin gratis. Het enige wat ze opnieuw in hun reiskoffertje steken, is hun wereldkaart en paspoort. Na afloop krijgen de wereldreizigers een superleuke vakantiekleurkaart mee naar huis.

Wil jij ook op wereldreis?

De zomerspeurtocht loopt t.e.m. 31 augustus 2021, elke dag van 10 tot 17 uur, in Arboretum Kalmthout.

www.arboretumkalmthout.be

%d bloggers liken dit: