Doe-het-zelfEropuit

Open tuinen geven inspiratie voor de toekomst

Dit weekend op 26 & 27 juni 2021 zetten zo’n 150 tuineigenaars het tuinhekje open voor bezoekers. Na een periode die we veelal doorbrachten in eigen huis (en tuin), biedt Open tuinen de ideale gelegenheid nieuwe groene oases te ontdekken en zo inspiratie op te doen voor eigen tuin of terras.

Met 38 nieuwe tuinen in het aanbod, valt ook voor trouwe bezoekers heel wat kersverse inspiratie te rapen! Organisator Landelijke Gilden werkte aan een gebruiksvriendelijk reservatiesysteem, waardoor iedereen in alle veiligheid in de tuin naar keuze terecht kan.

Belang van de tuin, groot of klein

Beschikken over een tuin, terras of andere buitenruimte bleek het voorbije jaar een grote troef. Ook makelaars spreken van een corona-effect, waarbij de aanwezigheid van een ruim terras of een tuin een belangrijk pluspunt van het vastgoed werd. De 147 deelnemende tuineigenaars zijn al langer overtuigd van het belang van die buitenruimte en richtten hun eigen plekje, groot of klein, aangenaam in. Daarvan willen ze het brede publiek laten meegenieten tijdens Open tuinen. Zo is op 26 en 27 juni iedereen welkom in één van de bijna 150 tuinen om inspiratie en kennis op te doen of om simpelweg te genieten van al die tuinpracht.

Thema: Tuin van de toekomst

Niet alleen corona maakt ons dingen duidelijk, ook het klimaat doet zijn zegje over de tuinen. De voorbije jaren sloeg ons gras bruin uit en puften we collectief op het terras. Met enkele doordachte ingrepen kan het ook anders en zorg je ervoor dat jouw tuin zowel een fikse plensbui als een hittegolf doorstaat. Met het thema ‘tuin van de toekomst’ wil Landelijke Gilden, organisator van Open tuinen, tuineigenaars inspireren hun tuin klimaatvriendelijker in te richten. Dat komt zowel het eigen comfort als de biodiversiteit in en rond de tuin ten goede!

Ben je opzoek naar meer info over een klimaatvriendelijke tuin? In dit boek vind je tal van bruikbare tips.

Praktisch: bezoeken in alle veiligheid dankzij het inschrijfsysteem

Een tuin in jouw buurt zoeken en je plaatsje boeken, doe je vlot en eenvoudig via www.opentuinen.be. Dankzij dit reservatiesysteem ben je zeker van jouw bezoektijd in de gekozen tuin en kan je bezoek in alle rust en veiligheid verlopen. De meeste tuinen zetten de poortjes open in het weekend van 26 en 27 juni, maar per tuin vind je ook de andere openingsmomenten gedurende de zomermaanden.

Kan je niet alle tuinen bezoeken, maar ben je toch benieuwd naar meer? In elke editie van Fence Tuinmagazine komt één van de deelnemende tuin uitgebreid aan bod, met prachtige fotografie en een interview met de tuineigenaars.

%d bloggers liken dit: