Pak je tuin in tegen de vrieskou

Duurzaam tuinieren betekent niet alleen werken met natuurlijke materialen, maar er ook voor zorgen dat je bomen en planten lang meegaan. Helemaal als er een strenge winter aankomt.

Met natuurlijke beschermproducten zorg je ervoor dat bomen veilig en warm de winter doorkomen. Je kan kiezen uit verschillende materialen:

Rijststro

Rijststro ©Nature

Rijststro biedt goede isolatie tegen lage temperaturen en laat de plant tegelijkertijd goed ademen. Deze winterbeschermingsmat is eenvoudig om een stam te binden.

Kokos

Kokos ©Nature

Deze multifunctionele schijven bieden bescherming en zorgen voor een optimale groei van de planten tijdens de koudere maanden. Ze beschermen de planten tegen lagere temperaturen, sneeuw en vorst. Daarnaast voorkomen ze de groei van onkruid en zorgen ze voor een gelijkmatige bewatering door het vocht op te nemen en door te geven aan de grond.

Jute

Jute ©Nature

Een jute afdekhoes van natuurlijke materialen is als een fijne winterjas voor grote planten en boompjes. Als materiaal beschermt jute tegen lage temperaturen en tegen ongedierte.

Meer weten?

Nature® biedt deze tuinproducten aan via tuinspeciaalzaken, bouwmarkten en diverse webwinkels. Voor meer informatie kijk op www.naturegardening.eu.

 

 

%d bloggers liken dit: