Pampasgras, een blikvanger voor tuin en interieur

Ben je dol op natuurlijke tuinen? Of heb je liever een strakke moderne tuin? Met pampasgras is alles mogelijk! Het stoere siergras zorgt jaarrond voor dynamiek in de tuin. En wist je dat je de pluimen goed kunt drogen? Ze staan prachtig in een vaas als je deze herfst de natuur ook graag naar binnen haalt.

Groot of iets kleiner

Grote siergrassen zijn echte blikvangers – pampasgras (Cortaderia) in het bijzonder. Dit wintergroene siergras kan wel drie meter hoog worden. Er is ook een compactere soort: Cortaderia selloana ‘Pumila’, die meestal een tot anderhalve meter hoog wordt. Aan het einde van de zomer verschijnen de karakteristieke zilverwitte tot crèmekleurige pluimen.

Siergrassen in de natuurlijke tuin…

Pampasgras is helemaal op zijn plek in een natuurlijke tuin. Dit hoog opgaande siergras is altijd in beweging, waardoor je tuin tot leven komt. Het gras is ook goed voor de biodiversiteit. Kleine insecten schuilen ’s winters graag onder in de plant. En zie je in het voorjaar vogels aan de graspluimen plukken? Dan zijn ze materiaal aan het verzamelen voor hun nest. Nog meer leven in de tuin, dus!

… en ook in de moderne tuin!

In een moderne tuin mag pampasgras eigenlijk niet ontbreken. De zwierige plant verzacht de strakke lijnen, waardoor de tuin een vriendelijke uitstraling krijgt. Hij staat vaak solitair: in z’n eentje is het een echte eyecatcher. Heb je veel ruimte? Dan kun je ook flink uitpakken met een groep, dit geeft een indrukwekkend resultaat!

Pampasgras in je interieur

Wist je dat pampasgras een ware interieurtrend is? Ja hoor, je kan ook binnen genieten van deze prachtige plant. Alles wat je moet doen is een paar mooie exemplaren plukken in de tuin. Trek wel even handschoenen aan, want het blad van pampasgras is vrij scherp. Zet ze nadien in een grote vaas om ze te laten drogen aan de lucht. Zo geniet je ook tijdens de herfst en de winter volop van die extra natuur in huis!

www.perennialpower.nl

%d bloggers liken dit: