Pannenkoekplant – Frisse lucht uit de seventies

O-zo verliefd zijn we op de Pilea Peperomioides, ofwel pannenkoekplant. Regelrecht uit de jaren 70 getijdreist, staat deze plant in heel wat hedendaagse huiskamers. Deze bijzondere groene komt uit de brandnetelfamilie en is gemakkelijk te verzorgen. En hij zorgt goed voor jou! Normaal denk je bij pannenkoeken gelijk aan een overdreven baklucht door heel je huis. Deze variant zuivert de lucht juist. Het is niet de meest productieve luchtzuiveraar (het zuivergebied is kleiner dan 10 m2), dus eigenlijk ben je aan jezelf verplicht om er heel veel in je huis te zetten. Gelukkig is hij zo makkelijk te stekken dat hij vanzelf op een enthousiaste manier je huis overneemt.

Kleuren en vormen
De pannenkoekplant herken je aan de platte ronde bladeren. Glanzende, leerachtige, dikke, donkergroene pannenkoeken balanceren op lange, dunne, rode stengels. Een lust voor het oog (niet voor de maag). Als de plant ouder wordt, gaan de stengels kronkelen. Het bijzondere plantje wordt zo’n 40 cm hoog.

Symboliek
Plaats een muntstuk in de aarde bij je pannenkoek en de plant begint spontaan welvaart aan te trekken. Word je ineens heel rijk, geef je plant dan wel een echt gouden potje, dat heeft hij zeker verdiend.

Herkomst
In 1946 nam een Zweedse missionaris de pannenkoekenplant mee vanuit China naar Europa. Het plantje groeide op het CanShanggebergte in de provincie Yunnan. Vandaar dus ook de bijnaam Chinese geldplant of Chinese Missionary Plant.

 

Verzorging van de pannenkoekplant

• Geef hem een ereplekje in het licht, maar niet in de brandende zon.

• Geef hem wekelijks een slok water en hij is tevreden. De grond mag niet uitdrogen, maar ook niet kleddernat worden.

• Trakteer je prachtige plant iedere maand op vloeibare plantvoeding.

 


www.mooiwatplantendoen.nl

 

%d bloggers liken dit: