Speelwensen op een bijzondere manier geïntegreerd in de tuin. ©Veronique De Walsche - Artifix - Tuinfotografie

Parking omgetoverd tot kindvriendelijke tuin

Wie in deze weelderige tuin rondwandelt, zou het nooit geloven, maar jawel: dit was ooit de parking van een feestzaal. Vandaag is het een heerlijke plek waar iedereen van het gezin aan zijn trekken komt. De kinderen kunnen uitgebreid spelen en de ouders genieten van de rust en de planten.

In Lauwe, op een boogscheut van Kortrijk, woont het gezin van Tiene Engels. Ze is getrouwd met Christophe en ze hebben twee kinderen, Laure en Jana.

Tuinidee: Parking omgetoverd tot kind- en gezinsvriendelijke tuin.
Laure en Jana genieten ten volle van de tuin.
©Veronique De Walsche – Artifix – Tuinfotografie

Voor het tuinontwerp namen Tiene en Christophe tuinarchitect Thomas Leplat onder de arm. Elk lid van het gezin mocht duidelijk aangeven wat hij of zij wenste van de tuin. “Ik wilde vooral véél bloemen”, lacht Tiene. “Geen moestuin, want dat is voor mij te intensief. De kinderen wilden dan weer een plek waar ze zich voluit kunnen uitleven: een podium om op te dansen, een schommel, een trampoline, enzovoort. Christophe wilde de sfeer van de bergen in onze tuin terugvinden.”

Geen gemakkelijke puzzel dus, maar de tuinarchitect ging aan de slag en kwam met een ontwerp waar iedereen zich vrijwel meteen in kon vinden.

Benieuwd?

Ontdek deze tuinreportage nu in Fence Tuinmagazine – editie 5 2022. Te koop in de krantenwinkel of in de online boekenshop (gratis levering).

Veel leesplezier!


Tekst: Gillian Lowyck
Fotografie: Veronique De Walsche – Artifix
www.artifix.be
Tuinidee: Tuin- en landschapsarchitectuur Thomas Leplat – www.thomasleplat.be

%d bloggers liken dit: