©Agentschap Plantentuin Meise

Plantentuin Meise in een kleurrijk najaarskleed

Het najaar… veel heesters en loofbomen bereiden zich voor op de winter. De bladeren ruilen het groen in voor een onwaarschijnlijk palet van rode, oranje, gele en bruine tinten. Ook in Plantentuin Meise genieten ze nog even van de laatste herfstzon.

De winter staat voor de deur. Het lijkt alsof de heesters en loofbomen in Plantentuin Meise net vóór hun welverdiende rust nog even het onderste uit de kan willen halen. Het najaar is dan ook hét uitgelezen moment om de plantentuin te bezoeken.  De zomerdrukte is voorbij en dus kan je nu genieten van de rust en natuurlijk… de prachtige kleuren.

Het leukste van Plantentuin Meise in november

Fruticetum

De kleurenpracht kan je eigenlijk overal in het park ervaren, maar het Fruticetum mag in jouw bezoek zeker niet ontbreken. Het komt in deze periode echt tot zijn recht. Het Fruticetum herbergt een 2.000 soorten struiken uit alle gematigde streken van de wereld, in feite de wilde verwanten van heel wat van hun tuinheesters.

Wervelende herfst met Koning Amaryllo

Nog even en de meeste planten laten zich niet meer zien. Ze hebben het hele voorjaar en de zomer gegroeid en gebloeid, en nu zijn ze moe. In deze zoektocht kunnen kinderen van 4 tot 12 jaar samen met de Koning van Botanië de planten nog één keer gedag zeggen voor hun winterrust. De zoektocht loopt nog tot 22 november.

Meer info.

GPS-Zoektocht

Tot en met 31 december loopt de GPS-Zoektocht in Plantentuin Meise. Neem je smartphone mee en ontdek de leukste plekjes van de plantentuin. Deze uitdagende zoektocht laat je de mooiste hoekjes van de tuin zien. Leuke opdrachten en breinbrekers leiden je naar de juiste gps-coördinaten. Voor iedereen vanaf 13 jaar die houdt van raadsels oplossen, speuren en wandelen in de natuur.

Meer info.

Paddenstoelen spotten

Wist je dat de plantentuin dé hotspot is voor paddenstoelendiversiteit én kennis over paddenstoelen? Bezoek de plantentuin tussen 1 en 30 november, identificeer zoveel mogelijk paddenstoelensoorten en geef je waarnemingen in op waarnemingen.be. Je hoeft helemaal geen expert te zijn om mee te doen. Met de mobiele app ‘ObsIdentify’ is paddenstoelen herkennen een koud kunstje.

Meer info.

 

%d bloggers liken dit: