EropuitHotlist

Pluk gratis tulpen in de Pluktuin in Antwerpen

Op zaterdag 21 januari wordt het Koningin Astridplein in Antwerpen omgetoverd in een bloemenzee met 100.000 tulpen. Je mag er gratis een boeket van 15 bloemen plukken.

Met de gratis pluktuin vlakbij het station in Antwerpen kondigen VLAM en de Vlaamse sierteeltsector het begin van het nieuwe bloeiseizoen aan. Naast tulpen zijn vanaf dan de klassieke voorjaarsbloeiers als narcissen, krokussen, hyacinten, kievitseitjes en druifjes te verkrijgen bij tuincentra en bloemenwinkels. Dat geldt ook voor snijrozen, amaryllis, gerbera, alstroemeria en anjers. Ideaal om de lente nu al in huis te brengen en de donkere wintermaanden kleur te geven.

Meter van de actie is dit jaar Kawtar Ehlalouch, o.a. bekend van de Warmste Week.

“Ik heb mijn grote liefde voor bloemen meegekregen van mijn mama. Ze nam thuis vaak de tijd om bloemstukjes te maken om het huis mee te decoreren en het fleurde de boel helemaal op. We wisten dan ook dat we haar altijd blij konden maken met een kleurrijk boeketje. En daarom geef ik nu nog steeds heel graag bloemen aan mensen omdat het zo simpel is, maar tegelijk zoveel zegt”, vertelt Kawtar.

De opbouw van de pluktuin start op 21 januari om 7 uur ’s ochtends. Bezoekers kunnen vanaf 13 uur zelf tulpen komen plukken, voor zichzelf of om te schenken. Langskomen kan tot 16 uur.

Bekijk het evenement op Facebook.

Bezoek de gratis pluktuin op het Koningin Astridplein in Antwerpen op zaterdag 21 januari 2023. Je kan er gratis 15 tulpen plukken.
VLAM moedigt aan om in 2023 opnieuw bloemen van bij ons te geven als geschenk. © VLAM
%d bloggers liken dit: