© Harvesting delicious organic strawberries fruit, Freepik.

Pluk jij binnenkort aardbeien op het balkon?

Voor veel mensen zijn aardbeien de toppers van de moestuin. Makkelijk te planten en een genot om te plukken op het terras. Wist je dat je deze overheerlijke vruchten ook kan kweken in een speciale terracotta aardbeienpot?

De terracotta aardbeienpot met typische balkonnetjes kan je een plekje geven dicht bij huis, want hij neemt niet veel plaats in. De plant heeft wel behoefte aan een lichte plek. Lang zal het dan niet duren voor de pot helemaal verdwijnt onder een waterval van bladeren en vruchten. Dé aardbeiensoort met stip: ‘Ostara’. Deze nabloeiende variëteit produceert een tweede golf van vruchten in de zomer.

De aardbeienpotten met balkonnetjes hebben wel een nadeel: bij het begieten van bovenaf vloeit het water weg langs het dichtstbijzijnde balkonnetje en hebben de planten onderaan te kampen met droogte. Om dit te voorkomen kan je een trucje toepassen. Boor meerdere gaten in een PVC afvoerbuis voor lavabo’s en plaats ze verticaal in de grond. Deze buis vangt het gietwater op dat de tuinaarde van boven tot beneden doordrenkt.

En daarna… smullen!

%d bloggers liken dit: