Poort Sterckshoflei Rivierenhof sluit vroeger

Om paddenslachtoffers te voorkomen sluit de parkpoort van het Rivierenhof aan de Sterckshoflei vanaf vanavond vroeger dan gewoonlijk en gaat ze ook later open. Deze regeling heeft gevolgen voor vroege en late bezoekers, fietsers en de sportclubs in het provinciaal groendomein Rivierenhof.

Met de stijgende temperaturen is ook de paddentrek op gang gekomen. Deze start bij zonsondergang en gaat de ganse nacht door tot bij zonsopgang. Om paddenslachtoffers te voorkomen, is er beslist om de poort aan de Sterckshoflei (kant brug autostrade) vanaf vandaag tot aan het einde van de paddentrek (vermoedelijk half april) vroeger te sluiten.

Vanaf vanavond sluit deze parkpoort om 18u30. Ook ’s ochtends zal de poort aan de Sterckshoflei omwille van de paddentrek pas na zonsopgang (omstreeks 7u30) worden geopend.

Elke dag zal de paddentrek in het Rivierenhof worden gemonitord. Wanneer de tellingen aangeven dat de paddentrek ten einde is, gaat de poort aan de Sterckshoflei opnieuw open om 6u30 en sluit ze opnieuw om 22u30.

%d bloggers liken dit: