Knolselderpuree | Culinair
Chef-kok Dominique Vreven van restaurant ’t Vlierhof schotelt ons weer wat lekkers uit eigen moestuin voor! Deze heerlijk zachte puree van knolselder serveer je bij een lekker stukje wild of gevogelte.
Boodschappenlijstje voor 4 personen
- 1 knolselder in blokjes van ongeveer 2-3 cm gesneden
- 5 sjalotten grof gesneden
- 4 teentjes look fijngesneden
- 1 laurierblad
- 1 koffielepel komijnzaadjes
- 1 citroen
- 1,5 l kippenbouillon
- hoeveboter
- blonde sojasaus (verkrijgbaar in Aziatische winkels)
Zo maak je het
- Stoof de sjalotten en look aan in wat hoeveboter tot ze glazig zijn.
- Voeg de knolselder, het blaadje laurier en de komijnzaadjes toe.
- Laat alles even stoven.
- Voeg de kippenbouillon en het citroensap toe.
- Laat het geheel verder stoven tot de knolselder gaar is en de helft van de bouillon verdampt is.
- Haal het laurierblad uit je stoofpot.
- Mix alles tot een mooie puree.
- Breng op smaak met peper en zout en een flinke scheut sojasaus voor wat meer hartige umami smaak.
Meer weten over knolselder in de tuin? Lees Fence Tuinmagazine!
Tekst: Dominique Vreven
Fotografie: Joris Luyten