Reizen | 4 hutten midden in de natuur van de Provence

Wie heeft er nog nooit van gedroomd eens avonturen te beleven in een boomhut zoals in zijn of haar kindertijd? Deze campings en glampings staan garant voor een onvergetelijke vakantie! 100% genieten van de natuur, in de bomen, te midden van de wijngaarden of aan het water in de Provence.

L’Isle-sur-la-Sorgue

In L’Isle-sur-la-Sorgue is de boomhut van La Sorguette ronduit uniek, doordat ze lijkt op één van de mooie vogelnesten in onze tuin. Vanuit dit knusse nest ligt de hele wereld aan je voeten! De boomhut ligt maar op enkele meters van de oevers van de verfrissende Sorgue. De camping is een vogelschuilplaats van de Vogelbeschermingsbond (LPO) en intens betrokken bij de instandhouding van de biodiversiteit.

www.camping-sorguette.com

Bonnieux

In Maison Valvert in Bonnieux slaap je in een heel fraaie boomhut tussen twee dennentakken en dat op 4 meter hoogte = 100% zen! Deze boomhut is gebouwd volgens de filosofie van Alain Laurens: geen enkele tak is afgehakt, geen enkele spijker in het hout geslagen. Hier overheerst liefde voor de natuur.

www.maisonvalvert.com

Châteauneuf-du-Pape

In het hartje van de wijngaarden van Châteauneuf-du-Pape liggen de Cabanes van het ecodomein Coucoo Grands Cépages, ver weg van de rest van de wereld. In elk van de 15 hutten op het meer La Lionne, of aan de oever ervan, heerst een andere sfeer. In het midden van de natuur leef je hier volledig offline, want behalve in het hoofdgebouw is er nergens wifi. De ecohut Utopie in het midden van het meer is alleen per boot toegankelijk.

www.cabanesdesgrandscepages.com

Lagnes

In Lagnes is La Coutelière een ideale stopplaats. De hutten aan de groene oevers van de Sorgue nodigen je uit om te leven als een nomade: vissen, lekker ‘nietsen’ en je herbronnen. De paalhut met Venetiaanse accenten bezit een terras waar je helemaal tot rust komt dankzij het zachte gekabbel van de Sorgue.

www.lacouteliere.com

%d bloggers liken dit: