© Luc Noël

Rijkelijk bloeiende cosmos voor een instant zomergevoel

Cosmos die begin deze maand in volle grond worden gezaaid, zullen spectaculair en langdurig bloeien. En ook volgend jaar staan ze nog in bloei, want deze variëteiten zaaien zich vlotjes verder uit. Haast je dus naar het tuincentrum voor een zakje zaden en ga snel aan de slag!

Cosmos is een inheemse plant in het zuiden van de Verenigde Staten en in Midden-Amerika en geeft de beste resultaten op een zonnige plek. Hij heeft fijn ingesneden bladeren en hoge stengels die op een hoogte van meer dan zestig centimeter een eenvoudige bloemkroon dragen.

Een aantal van deze planten bij elkaar vormen prachtige borders. Je kan ze ook goed combineren met andere eenjarigen en ze voelen zich prima in het gezelschap van een groot aantal vaste
planten. Met cosmos kies je ook voor biodiversiteit: de bloemkronen trekken bijen en hommels aan.

Enkele goede variëteiten die ook snijbloemen voor boeketten opleveren zijn ‘Daller’ (karmijnrood), ‘Velouette’ (donkerrood met witte strepen van verschillende intensiteit), ‘Cup Cakes’ (de bloemen vormen een kopje) en ‘Fizzy Rose Picotee’ (witte bloemen met fijne roze rand).

Welke kies jij? Deel je foto’s op social media en tag @fencetuinmagazine. Wij zijn benieuwd!

Meer tuintips vind je in het meinummer van Fence Tuinmagazine. Bestel nu online met gratis verzending.
Het meinummer van Fence Tuinmagazine is er! Het must-have tijdschrift voor iedereen met groene vingers: ervaren tuiniers en beginners. Bestel nu al jouw exemplaar.
Fence Tuinmagazine, editie 3 2021
%d bloggers liken dit: