Robotmaaier Miimo onder de loep

Een keurig en net gemaaid gazon zonder enige moeite te moeten doen? Met de massale opkomst van robotmaaiers is dat geen illusie meer. Het aanbod is groot en wie door het bos de bomen niet meer ziet, doet er goed aan nauwkeurig te vergelijken. We nemen graag de Honda Miimo even onder de loep.

Met de keuze uit drie modellen is er een Miimo voor elk gazon: van eenvoudige tuinen tot complexe gazons met hellingen tot 25°, obstakels en oneffenheden. Hij zal zich nooit vast rijden in een put dankzij de speciaal hiervoor ontworpen sensoren. Dankzij de batterij-aangedreven motor kan het toestel zichzelf opladen en kan hij maaien wanneer gewenst. Bovendien kan je met de bijhorende smartphone app* de instellingen vanop afstand regelen.

Miimo belooft topprestaties maar wat vele tuineigenaars bezighoudt, is de veiligheid. Kan het toestel veilig gebruikt worden wanneer er kinderen of huisdieren in de tuin aanwezig zijn? Miimo is uitgerust met sensoren die ervoor zorgen dat de messen onmiddellijk stoppen wanneer hij opgetild of gekanteld wordt.  Daarnaast zorgen de botssensoren rondom dat de robotmaaier van richting verandert wanneer hij ergens tegenaan rijdt.

Meer info over deze robotmaaier vind je op www.fl.honda.be.

Kent u micro-mulching al?
Miimo maait het gras zo fijn, dat het tussen de grassprieten valt en dienst doet als natuurlijke meststof. Je hoeft het gras dus niet meer op te vangen, en het zal ook niet aan je schoenen blijven plakken en zo in huis belanden. Door heel vaak een fractie van het gras te maaien, snijdt het toestel steeds maar een klein stuk van de grassprieten af. Zo garandeert hij een gezond gazon, dat er uit ziet als een mooi groen tapijt.

 

*App enkel beschikbaar op model HRM3000

%d bloggers liken dit: