©mooiwatplantendoen.nl

Sleeping Beauties: kornoelje, viburnum en pronkklokje

Niets te beleven in de tuin in de maand januari? Wat dacht je dan van dit trio: kornoelje, viburnum en pronkklokje?

Deze drie Sleeping Beauties zijn stuk voor stuk sierheesters die klaar staan om hun schoonheidsslaapje af te ronden en vervolgens maandenlang te zorgen voor pracht en praal.

Kornoelje, Viburnum en Pronkklokje staan in januari te trappelen om te ontwaken in de winter en het vroege voorjaar. Voor ze dit doen, trakteren ze ons op spectaculaire, gekleurde takken en mooie lijnen, die extra opvallen met een beetje rijp of sneeuw.

Eenmaal wakker komen ze pas écht los, met prachtige bloemen in de lente, bessen in de zomer en fenomenaal verkleurend blad in de herfst. Waarmee ze zorgen voor een jaar vol schoonheid, wakker of niet…

  • Kornoelje heeft, afhankelijk van de soort, decoratieve gekleurde takken, met een bloei die zo rijk is dat je de hele struik niet meer ziet, of bloeit rechtstreeks op het kale hout.
  • Viburnum is wintergroen en biedt wat kleur aan je tuin, met dank aan kleine compacte witte of roze knoppen die al zichtbaar zijn en later bloeien in halve bollen. Na de bloei verschijnen er decoratieve donkere bessen, waarna deze heester even een groen uiltje knapt.
  • Pronkklokje heeft dan weer fraaie rechte takken, waar in het voorjaar onder de groene bladeren prachtige trossen klokvormige bloemetjes bloeien, die later decoratieve zaaddozen worden.

>> mooiwatplantendoen.nl

%d bloggers liken dit: