© Unsplash

7 weetjes over spinnen voor kinderen

Begin jij ook te huiveren bij het zien van een spin? Of deins jij er niet van terug? Tijdens de herfst en de winter komen deze beestjes namelijk nóg dichterbij. Speciaal voor jou zetten we 7 leuke weetjes over spinnen op een rij.

Spannend, die spinnen!

1. Spinnen zijn GEEN insecten. Insecten hebben namelijk … hoeveel poten? En spinnen? (antwoord zie onderaan, maar eerst zelf invullen!)

2. Spinnen zijn kampioenen in het ‘kantklossen’ want zeg nu zelf: die prachtige webben van spinrag zijn toch even mooi als kantwerk?

3. Wist je dat sommige spinnen ook een web maken dat eruitziet als een hangmat tussen takjes of grassprieten? Deze soort heet dan ook niet zomaar hangmatspin.

4. De spinnenzijde waarmee spinnen hun webben weven, is sterker dan staaldraad maar veel dunner. Een reusachtig spinnenweb zou zelfs een metrostel tot stilstand kunnen brengen.

5. Spinnen hebben geen tanden en kunnen dus ook geen lekker stukje vlees verorberen. Maar met hun gif maken ze hun prooi – een vlieg of mug bijvoorbeeld – vloeibaar, en dat sapje zuigen ze dan op.

6. Spinnen kunnen niet vliegen, maar ze laten zich soms wel – en dat soms tot 1 km hoog – meevoeren door de wind.

7. Huisspinnen zijn ongevaarlijk én nuttig, want ze verlossen ons van al te veel vliegen en muggen.

Meer ideeën & weetjes voor de tuinkampioen

Die ontdek je in elke editie van Fence Tuinmagazine! Bestel online = gratis levering.


Antwoord op vraag 1: een insect heeft 6 poten, een spin heeft er 8.


Tekst: Cecilia Debacker

%d bloggers liken dit: