© iBulb

Sprankelende kerstdecoratie met Amaryllis

Vind jij het ook zo heerlijk om je huis in kerstsfeer te brengen? Denk dan eens aan de Amaryllis. Deze betoverende bloem is met haar glamoureuze verschijning een typische kerstbloem. In december is de Amaryllis op haar mooist. Tijdens de feestdagen kan ze dus niet ontbreken! Wij geven inspiratie voor kerstdecoratie met Amaryllis.

Amaryllis, een fascinerende kerstbloem

De Amaryllis wordt ook wel Hippeastrum genoemd. De naam van deze bloem komt van het Oudgriekse ‘amarusso’, wat ‘ik sprankel’ betekent. Heel toepasselijk voor de feestdagen!

Amaryllissen zijn natuurlijke en fascinerende sfeerbrengers, die met hun magische groei en grandioze bloemen letterlijk je huis betoveren. Er bestaan meer dan 70 verschillende soorten Amaryllissen. De bekendste kleur is rood, maar er zijn ook witte, oranje, roze en crèmekleurige Amaryllissen.

De ene bloem is megagroot, de andere fijn en elegant. Maar de gedaantewisseling van bol naar bloem is bij elk van hen even boeiend! Wanneer de majestueuze bloembol begint te groeien, zal je ongetwijfeld onder de indruk zijn van de steeds langer wordende steel. Deze ontpopt zich als climax tot indrukwekkende bloemen. Wist je dat er op één steel wel vier tot zes megabloemen kunnen groeien?

Kerstdecoratie met Amaryllis

Tijdens de kerstperiode is het fijn om je interieur aan te kleden met Amaryllis. Laat je inspireren door deze doe-het-zelfideeën. We wensen je alvast prettige feestdagen!


www.bloembol.org

%d bloggers liken dit: