Staycation in eigen land

Veel mensen zagen dit jaar hun vakantie in het water vallen. Gelukkig zijn er voldoende alternatieven om in eigen land én eigen tuin een vakantiegevoel te krijgen! Ga onze fantastische natuurgebieden ontdekken, geef je tuin een make-over of nodig vrienden en familie uit voor een gezellige barbecue. Na de voorbije maanden is het meer dan tijd voor bubbels in je bubbel!

Investeer in je tuin

En in jezelf. Met een tuin die voorbereid is op het klimaat dat komt, bespaar je jezelf een hoop moeite en geld. Denk aan planten die het ook goed doen in wat drogere omstandigheden. Denk aan bomen die zorgen voor schaduw en verkoeling of denk aan waterkristallen die je in de bodem inwerkt om langer en beter water vast te houden.
Of leg een vijver aan. Deze hoeft helemaal niet groot te zijn. Met een vierkante meter water in je tuin zorg je ervoor dat veel vogels, insecten en andere dieren de weg vinden naar je tuin.

Wil je helemaal voorbereid zijn op het veranderende klimaat? Abonneer je dan op Fence Magazine.

Fence Tuinmagazine herfst 2020 editie 4 2020 september oktober nieuw magazine tijdschrift tuinieren tuinliefhebbers natuur tuindier bloemen planten siertuin moestuin tuintips

Maar vergeet niet te genieten!

Een tuin is er ook om te relaxen en volledig tot rust te komen. Dus koppel het nuttige aan het aangename. Maak van je tuin een klein paradijs maar zet je op het einde van de dag neer om er ten volle van te genieten. Richt het in met de nodige tafels, stoelen en kussens. Installeer een hangmat of spreid een picknickdekentje uit. De mogelijkheden zijn eindeloos. Neem er een aperitief en boek bij en je waant je in geen tijd in een andere wereld. Misschien is het ook een goed moment om uit te kijken naar terrasverwarmers of een vuurtje en verlichting. Zo kun je de avonden in de tuin rekken tot ver nadat de zon is ondergegaan.

Een buitengewone staycation

Het is een buitengewone zomer en dat vraagt om een buitengewone vakantie. Op enkele tientallen uitzonderlijke plaatsen in Vlaanderen hebben Natuur en Bos en Natuurinvest tipitenten geplaatst. Dit steeds op grote afstand van elkaar in of naast een prachtig natuurgebied. Op een brandblusser en stoeltje na zijn de tenten volledig leeg. Je moet dus zelf wel al je kampeerspullen voorzien. Enkele duurzame toiletten, wasbakjes en een douche zijn wel aanwezig. Boeken en meer tips over de locatie vind je op buitengewoonkamperen.be.

%d bloggers liken dit: