Hotlist

STIHL HLA 56 bekroond als “beste heggenschaar op steel”

De STIHL accuheggenschaar op steel HLA 56 is licht en laat je toe grotere heggen te snoeien met beide voeten stevig op de grond. Ook lage struiken en bodembedekkers heb je snel en comfortabel bijgesnoeid.

“Deze STIHL heggenschaar, die ook geschikt is voor dikkere takken, is de enige die eruit springt”. – Het oordeel van de Duitse organisatie Stiftung Warentest over de STIHL HLA 56 in de test van accuheggenscharen.

De Duitse organisatie Stiftung Warentest beoordeelde 15 verschillende accuheggenscharen: tien standaardmodellen voor heggen van normale hoogte en vijf heggenscharen op steel voor het snoeien van hoge heggen, lage struiken en bodembedekkers werden getest.

Van de geteste heggenscharen op steel was de STIHL HLA 56 machine het enige model dat het testpubliek wist te overtuigen. Met veruit de hoogste totaalscore “goed” (1,9) kreeg ze de eerste plaats in deze categorie.

Volgens de experts is de HLA 56 de enige heggenschaar op steel uit de test die ook wordt aanbevolen voor zwaar terugsnoeiwerk. Het testpubliek stelde ook de bovengemiddelde gebruiksduur van 107 minuten bijzonder op prijs.

Voor de perfecte heggen

De STIHL HLA 56 ​ is uitgerust met een deelbare schacht en heeft een handige lengte van 1,77 meter. Zo snoei je heggen snel en comfortabel vanaf de grond tot op een hoogte van meer dan vier meter. De benodigde energie wordt geleverd door een krachtige lithium-ion-accu van 36 V uit het STIHL AK systeem, die je ook met een reeks andere tuinmachines kan gebruiken.

Dankzij de meegeleverde wandhouder berg je de heggenschaar gemakkelijk op en de deelbare schacht is handig voor het transport.

www.stihl.be

STIHL HLA 56 bekroond als “beste heggenschaar op steel”
%d bloggers liken dit: