Terugblik: Keukenhof 2019 in cijfers

Keukenhof sluit 2019 af met 7 miljoen bloembollen in de grond. De tuinmannen hebben de bollen de afgelopen maanden handmatig geplant waardoor ze voor eventuele vorst in de grond zitten. Ontdek hier Keukenhof 2019 in cijfers!

2019 was een succesvol seizoen voor Keukenhof. Op Instragram was het lentepark de meest populaire Nederlandse attractie, waarbij #Keukenhof meer dan 459.000 keer werd gebruikt. De bezoekers gaven de bloemententoonstelling een score van 9 op 10. Geslaagd met de grootste onderscheiding!

Recordaantal bezoekers

In 8 weken tijd bezocht een recordaantal van 1,5 miljoen mensen het lentepark Keukenhof. De bezoekers van Keukenhof zijn afkomstig uit 100 verschillende landen. De meeste mensen komen uit Nederland (20%), gevolgd door Duitsland, Amerika, Frankrijk, Groot-Brittannië en China. Het gemiddeld aantal bezoekers ligt rond de 25.500 per dag, maar net als vorige jaren waren er vier drukke dagen met meer dan 45.000 bezoekers. Tijdens een bezoek aan Keukenhof lopen mensen gemiddeld 8 kilometer langs de prachtige, bloeiende voorjaarsbloemen.

(Lees verder onder de afbeeldingen)

Leuk om te weten

In de maanden maart tot en met mei is Keukenhof een grote werkgever in de Bollenstreek. Het aantal medewerkers op het park stijgt in die periode van 50 naar ruim 1.300 medewerkers. Een deel van hen werkt tijdens Keukenhof in één van de horecagelegenheden. Daar werden in 2019 maar liefst 400.000 kopjes koffie gedronken! Benieuwd naar nog meer interessante cijfers over Keukenhof 2019? De infographic geeft je een mooie samenvatting.

(Lees verder onder de afbeelding)

Infographic Keukenhof 2019 lentepark Nederland tulpen bloemen tuin evenement maart mei voorjaar bezoek cijfers informatie evenement kinderen volwassenen gezinsuitstap Fence Tuinmagazine
© keukenhof.nl

Keukenhof 2020: A World of Colours

Keukenhof is een unieke en onvergetelijke belevenis voor kinderen en volwassenen. Naast de ruim 32ha aan bloemen kunt u genieten van spectaculaire bloemenshows, verrassende inspiratietuinen, unieke kunstwerken en geweldige evenementen. Vergeet vooral de Tulpomania tentoonstelling in het Juliana Paviljoen niet.

A World of Colours is het thema van Keukenhof in 2020. Wil jij in het voorjaar ook genieten van de Hollandse bloemenpracht? Keukenhof is in 2020 geopend van 21 maart tot en met 10 mei.

 

Meer weten? www.keukenhof.nl 

 

%d bloggers liken dit: