To do: krokussen planten in het gazon

Om te kunnen zeggen dat de lente echt terug is in de tuin, moet je van de kleurenpracht van krokussen kunnen genieten. Vanaf de eerste mooie, warme dag gaan hun bloemkronen wijd open en worden de met stuifmeel beladen meeldraden zichtbaar. In oktober kan je nieuwe krokussen in de tuin planten.

Hoe plant je krokussen?

Elke maand ontvangt de bekende tuinman en tv-presentator ons in zijn kantoor. Op zijn werktafel liggen ideeën, tips, informatie, bevindingen, ontdekkingen,… To do in oktober: krokussen planten in het gazon ! Luc geeft je enkele tips:

Je kan krokussen in een bloembed planten, maar je kan ze net zo goed laten groeien op een plaats in het gazon die duidelijk zichtbaar is vanuit de woning, ook al kan je het gras dan pas iets later in het seizoen maaien.

De gemakkelijkste manier om krokussen in het grastapijt te planten, is door de grasmat op te tillen met een spade. Maak de grond onder het gras wat los en zet de bollen op de gewenste plaats. Plant krokussen een beetje nonchalant en zeker niet symmetrisch.

Pas op voor droogte. Geef het gras regelmatig water, tenzij het in de dagen na het planten overvloedig regent. Op die manier ontwikkelt het gras snel nieuwe wortels en krijgen de bollen voldoende water om zich te kunnen nestelen.

Meer tuintips van Luc Noël vind je in Fence Tuinmagazine.


Tekst: Luc Noël

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: