#ToDo in februari: het anti-vriesfront

In februari is het weer nog erg onvoorspelbaar: de ene dag halen we vlot 10°C, de andere dag bibberen we met z’n allen van de kou. Daarom geven we enkele tips om je tuin de winter goed door te laten komen!

  • Kijk je kuipplanten na: geef ze af en toe een beetje (!) water, maar doe dit niet wanneer het vriest. Vergeet ook niet om de ruimte waarin ze hun winterrust doorbrengen, te luchten op dagen dat het niet vriest. Februari is ook de ideale maand om de kuipplanten te verpotten!
  • In februari mag je ook je snoeischaar bovenhalen. Fruitbomen mogen zeker een beurt krijgen, maar doe dit zeker vlak voor het hervatten van de groei. Op die manier blijft de wond van het snoeien beperkt. Heesters en andere struiken en planten mag je ook nog steeds snoeien. Als je ze in topvorm wil in de zomer, wordt dit wel stilaan hoog tijd!
  • Ook de rozenstruiken verdienen een portie aandacht: snoei dood en ziek hout weg. Verwijder ook gekruiste en naar binnen groeiende takken, zodat er voldoende ruimte is voor de gezonde takken. Een paar sterke scheuten als basis zijn heel belangrijk, behoud zo’n 3 tot 5 knopen. Vergeet ook niet om een laagje rozenmest aan te brengen!
%d bloggers liken dit: