[ToDo] Klussen in oktober

De ene nazomer blijft de andere opvolgen. Geen enkel excuus dus om in oktober je tuinhandschoenen niet aan te trekken!

❯❯❯ Vergeet niet om de bollen te planten die in de lente voor vrolijkheid zorgen in de tuin. Wanneer twee narcisbollen aan de basis aan elkaar vastzitten, kan je ze zo planten. Deze dubbele bol produceert dan twee bloemen.

❯❯❯ Hyacintbollen kunnen geplant worden in potgrond of op de rand van een met water gevulde forceervaas. Plaats de containers in een koele, donkere ruimte zodat de wortels zich kunnen ontwikkelen. Wanneer de bladeren komen piepen, kunnen de bollen naar binnen worden gehaald zodat ze het huis met hun heerlijke parfum kunnen vullen.

❯❯❯ In de herfst moet je appels en peren proeven bij de gespecialiseerde kwekerijen van oude rassen van onze regio’s. Je kan dan fruitbomen kiezen om deze winter te planten, dit wel in functie van de smaken die je hebben bekoord.

❯❯❯ Artisjokken vrezen koude winters. Aard ze zachtjes aan (ongeveer 20 cm) en leg dan een laag dode bladeren rond de planten. Dode bladeren kunnen ook in het hart van het gebladerte worden aangebracht.

❯❯❯ Het tandzaad dat deze zomer watervallen van gele bloemen in de plantenbakken heeft geproduceerd, is een vaste plant. Om hem te behouden, haal je de bladeren weg, neem je een mooie kluit met wortels en plant je het tandzaad in nieuwe, met rivierzand lichter gemaakte potgrond. Overwinter hem op een vorstvrije plek en houd de grond licht vochtig.

%d bloggers liken dit: