#ToDo: zomer in de siertuin

Juli en augustus zijn echte zomermaanden. Genieten staat voorop. Werken in de tuin doen we enkel als ontspanning. En er zijn nog genoeg klusjes die onze aandacht vragen.

  • Nu is het tijd om herfstbloeiende bollen zoals Colchicum (herfsttijloos) te planten.
  • Sommige zaden moet je direct na het rijpen en verzamelen uitzaaien terwijl andere specifieke klimaatvoorwaarden nodig hebben om te kunnen kiemen (men noemt dat het doorbreken van de kiemrust). Als je het voor een bepaalde plant niet zeker weet, kan je de zaden best verdelen, dus zaai een gedeelte net na de oogst, een ander deel in de winter en het laatste part in de lente van volgend jaar.
  • Snij Geranium en Delphinium direct na de bloei in juli zo snel mogelijk terug om een tweede bloei te bekomen. Vergeet niet om teruggesneden planten even extra voeding te geven.
  • Verwijder verwelkte bloemen om langere bloei te verzekeren. Doe dit niet wanneer je vruchten, bijvoorbeeld rozenbottels, wil zien. Niet alle rozen geven mooie bottels; talrijke nieuwere vormen zijn doorbloeiers en daar is het zogenaamde “deadheading”, dus het regelmatig verwijderen van oude bloemen, een goed idee.
  • Vergeet niet om potplanten regelmatig te bemesten (vloeibaar) en geef ze voldoende water in drogere perioden.
%d bloggers liken dit: