Top 10 zomerbollen met indrukwekkende bloemen

Net zoals in de herst kan je ook in het voorjaar bloembollen planten. Omdat ze in de zomer hun prachtige bloemen tonen, worden het zomerbollen genoemd. Zomerbollen onderscheiden zich door de diversiteit aan bloemvormen. De ene al wat spectaculairder dan de andere. Ontdek de top tien zomerbollen met indrukwekkende bloemen!

Top 10 zomerbollen

1. Dahlia
Met stip op nummer één staat de Dahlia. Deze kokette dame met charme is een ontembare bloeier. De bloemen zijn er in allerlei verschillende vormen, hoogtes en kleuren. En wist je dat het echte vlindermagneten zijn? De Dahlia bloemt zelfs tot in oktober!

2. Lelie
De lelie (Lilium) is een erg populaire bloem. Met een diameter van tussen de 7 en 25 centimeter, geven de bloemen een exotisch tintje aan de tuin. Je kunt kiezen tussen geurende en niet geurende bloemen. De lelie pronkt al in juni met haar prachtige bloemen.

3. Begonia
Deze kleurrijke en langbloeiende schoonheid heeft een prachtige betekenis: balans. De begoniafamilie bestaat uit twee groepen: de rechtopstaande en de hangende. Ze komen zowel in de border als in potten tot hun recht.

4. Calla
De Calla is een wonderlijke verschijning met haar gestileerde bloemen: modern, strak en tegelijkertijd ook speels. Wist je dat het blad van sommige calla’s bijzondere spikkels heeft?

5. Gladiool
Ga je voor stoer? Dan ga je voor de gladiool (Gladiolus). Zodra de bloemen van deze robuuste zomerbol kleur bekennen, komt hun krachtige persoonlijkheid naar voren. Ze zijn perfect te gebruiken in de pluktuin.

6. Crocosmia
Met kleuren van oranjegeel tot vurig rood, wordt het met Crocosmia gegarandeerd een warme zomer. Deze zonliefhebber heeft weinig verzorging nodig. Na de bloei groeien aan de meeste crocosmiastelen decoratieve bessen.

7. Indisch bloemriet
Indisch bloemriet (Canna) geeft een tropische sfeer aan de tuin. Ze zijn verkrijgbaar met bloemen in de warme kleuren rood, oranje, roze en alle tinten er tussenin. Ook kun je kiezen uit soorten met groen, bruin of bont blad.

8. Kuiflelie
De kuiflelie (Eucomis) heeft bloemen die op ananassen lijken. Met de massieve bladeren en krachtige bloemaren wordt deze zomerbol tussen de 60 en 110 cm hoog. De bloemen zijn uitermate geschikt om in potten te planten. Er is keuze uit gele, groene, witte en paarse tinten.

9. Spinlelie
Deze schoonheid heeft spectaculaire trompetachtige bloemen en geeft een fijne lichtzoete geur af. Met een lengte van 60 tot 80 centimeter brengt de spinlelie (Hymenocallis) een heerlijk gevoel van zuiverheid in de tuin.

10. Voodoolelie
De voodoolelie is de koningin van de onderwereld. De officiële naam is Sauromatum venosum. Deze mysterieuze zomerbol bloeit zelfs zonder in de grond geplant te worden.

 

Goed om te weten

Indisch bloemriet (Canna), kuiflelie (Eucomis) en spinlelie (Hymenocallis) houden van een warme grond. Hierdoor komen ze goed tot bloei.

 

Benieuwd welke andere zommerbollen je ook kan kiezen? Bekijk het volledige assortiment op www.bloembol.org.

 

%d bloggers liken dit: