© pixabay

Tover je tuin om tot een bloemenparadijs

Door je tuin of terras om te toveren tot een bloementuin wordt het ook een paradijs voor vlinders, bijen en vogels. Kortom, een feest voor jou en de natuur! Weet je niet goed waar te beginnen? Wij zetten de 7 leukste tuinboeken op een rij, met in elk boek talrijke tips en inspiratie voor een bloeiende tuin.

Fleurige tuinboeken voor een bloemenparadijs

1. Handboek voor de bloeiende tuin

In Handboek voor de bloeiende tuin laat Claus Dalby twaalf van zijn tuinkamers zien: aparte delen in zijn tuin met elk hun eigen beplanting. Hij bespreekt het jaar maand voor maand en neemt elk deel van de tuin onder de loep aan de hand van bijzondere kenmerken zoals zon, schaduw, stemmingen, kleurstellingen en ontwerp. Alle borders en bedden vormen een samensmelting van bolgewassen, vaste planten, eenjarigen, struiken en kleine bomen. De wisselende combinaties staan zorgvuldig in dit boek beschreven, inclusief de namen en de kenmerken van de afzonderlijke planten.

Claus Dalby leert je vooruit te denken, zodat er altijd wel iets in bloei staat in je tuin.

» Bekijk dit boek in de boekenshop.

handboek voor de bloeiende tuin terra Modeste Herwig Claus Dalby borders tuinkamers fencetuinmagazine boekenshop tuinboeken bolgewassen vaste planten eenjarigen struiken
€29,99 | Terra | 28 x 20 cm | 399 pagina’s

2. Een tuin barstensvol bloemen

Wil je een florerende bloementuin maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Heb je slechts een klein lapje grond of denk je dat je geen groene vingers hebt? Auteur Lucy Bellamy legt uit hoe je, zelfs op de kleinste postzegel, een bloemenzee kunt creëren die elk jaar alleen maar mooier wordt. Binnen een jaar heb je al je eerste resultaat!

Lucy gebruikt louter vaste planten, die elk jaar als vanzelf terugkeren in je tuin. In dit boek neemt ze je mee van tuinontwerp naar bloeiende tuin. Stap voor stap legt ze uit hoe je planten kunt kiezen die het beste samengaan en geeft ze plantschema’s en praktische informatie over tientallen bloemenvariëteiten.

» Bekijk dit boek in de boekenshop.

Een tuin barstensvol bloemen: binnen een jaar & met vaste planten bloemen bloementuin siertuin meerjarigen onderhoudsarm makkelijk biologisch ecologisch natuurlijk tuinieren biodiversiteit natuurlijk evenwicht insecten bijen vlinders tips hulp ideeën bloeiende tuin fence tuinmagazine
€24,95 | Jan Van Arkel | 23,5 x 17 cm | 224 pagina’s Tekst © Lucy Bellamy Foto’s © Jason Ingram

 

3. Bloemen uit de tuin

Tegels eruit, bloemen erin! Tuinarchitecte Sylvia Dekker toont hoe je stap voor stap je eigen bloemen kunt zaaien, planten en plukken. Van een border in themakleuren tot een prachtig opgebouwd boeket uit eigen tuin.

Bloemen uit de tuin is hét handboek voor iedereen die van zijn tuin of balkon een uitbundige bloementuin wil maken. Met de praktische tips van de tuinarchitecte is een weelderige bloementuin voor iedereen binnen handbereik.

» Bekijk dit boek in de boekenshop.

Nieuw in de boekenshop van Fence Tuinmagazine: Bloemen uit de tuin, boordevol tips en inspiratie voor een weelderige bloementuin.
€20,00 | Kosmos | 128 pagina’s © Kosmos Uitgevers, auteur Silvia Dekker

 

4. Plukgeluk

Plukgeluk, hét tuinierboek voor de bloemenliefhebber. Zaaien, planten, snoeien, bollen poten, borders ontwerpen, alle aspecten van de bloementuin komen aan bod. Van januari tot en met december: elke maand is er wel iets te doen in de bloementuin. Silvia Dekker deelt haar enorme kennis en enthousiasme hierover met veel plezier.

Er komt een onuitputtelijke lijst onderwerpen aan bod: van hoe je het beste bloemen kunt drogen tot de juiste werkwijze bij het maken van een afrastering. Dit heeft geresulteerd in een praukgelukchtig en toegankelijk boek, dat even kleurrijk is als een echte bloementuin.

» Bekijk dit boek in de boekenshop.

Nieuw in de boekenshop van Fence Tuinmagazine: Plukgeluk, hét tuinierboek voor iedere bloemenliefhebber. Voor een jaar lang bloemen in de tuin!
€20,00 | Kosmos Uitgevers | 128 pagina’s © Kosmos Uitgevers, auteur Silvia Dekker

 

5. Oudolf Hummelo

Dit boek beschrijft de veranderende kijk op beplanting van tuinen en openbare ruimtes gedurende de afgelopen vijfendertig jaar, aan de hand van de tuin en voormalige kwekerij die Piet Oudolf samen met zijn vrouw Anja heeft aangelegd.

Met nieuwe inspirerende projecten in Engeland, Amerika, Duitsland en Nederland.

» Bekijk dit boek in de boekenshop.

Nieuw in de boekenshop van Fence Tuinmagazine: Oudolf Hummelo over de tui en voormalige kwekerij van Piet en Anja Oudolf in het Gelderse Hummelo.
€29,95 | Noordboek | 23,7 x 17,4 | 432 pagina’s © Oudolf Hummelo_Piet Oudolf_Noel Kingsbury

 

6. Maak je eigen wilde bloementuin

Wil je een onderhoudsvrije tuin? Dan is een wildebloementuin echt iets voor jou. Een beeld om van te dromen: prachtige, glooiende en uitgestrekte wildebloemenweides. Maar ook op een kleiner stuk grond kun je een fantastische wildebloementuin realiseren.

Maak je eigen wildebloementuin bevat alle belangrijke informatie, met een duidelijke stap-voor-stap-uitleg, die je nodig hebt om zelf aan de slag te gaan. Door de grond in je tuin op de juiste manier voor te bereiden en de juiste aanlegmethode te kiezen kun je nog hetzelfde jaar van je eigen wildebloementuin genieten.

In dit boek vind je tal van geslaagde voorbeeldtuinen en interviews met de eigenaars over de aanleg én het plezier dat ze beleven aan de tuin.

» Bekijk dit boek in de boekenshop.

€26,99 | Terra | 24 x 13,5 | 256 pagina’s

7. Flower Happiness

Word jij ook zo gelukkig van bloemen? Wil je zelf je favoriete bloemen gaan zaaien, oogsten en er de mooiste creaties mee maken? Dat is flower happiness! Laat je inspireren en ga aan de slag om zelf je eigen plukgeluk te ervaren. Flower lover Annemarije vertelt je hoe het moet. Met een duidelijke stap-voor-stap, to do-lijstjes voor elke maand van het jaar en 15 bloemencreaties die je thuis kunt maken.

» Bekijk dit boek in de boekenshop.

Nieuw in de boekenshop van Fence Tuinmagazine: Flower Happiness, met ideeën om van je tuin een paradijs te maken voor vlinders, bijen én natuurlijk ook voor jezelf!
€27,95 | Eigen beheer | 204 pagina’s Flower Happiness, Annemarije Mellema

HANDIG: Al deze boeken bestel je nog tot eind augustus met gratis verzending in de online Fence boekenshop.

Kies hier je favoriete boek(en).
%d bloggers liken dit: