Buitenplanten lente/zomer 2022 © Bloemenbureau Holland

Trend Alert: 5 x buitenplanten voor lente/zomer 2022

Bloemenbureau Holland presenteert de nieuwe Trend Collectie met buitenplanten voor de lente en zomer van 2022. Wij zijn helemaal fan! Ontdek hier welke groene bloeiers dit jaar zorgen voor het ultieme, zorgeloze en vrolijke vakantiegevoel in eigen tuin.

De nieuwe Trend Collectie met buitenplanten is gebaseerd op een van de belangrijkste tuin- en balkontrends van 2022, genaamd ‘Bright & Breezy’. In deze trend draait alles om genieten in eigen tuin, met kleur en ontspanning als belangrijkste onderdelen. Samen met vrienden en familie genieten van zomerse diners en heerlijke buitenborrels. De bloemen en het groen in je tuin, op het terras of balkon laat je gerust een beetje verwilderen, terwijl je van onder je gekleurde parasol uitkijkt over bonte borders en een vrolijke pluktuin.

Dit zijn dé vijf buitenplanten voor de lente en zomer van 2022:

1. Salvia

Salie geeft veel kleur en leven aan de tuin en mag daarom niet ontbreken in deze Bright and Breezy Trend Collectie. De blauwpaarse of violetkleurige bloemen zijn een lust voor het oog én voor bijen en vlinders. Mooi in een border of in een pot met groeimogelijkheden.

2. Tuinvarens

Tuinvarens zijn er in heel veel groentinten. Met hun vorm en grillige bladeren die zich langzaam ontrollen, zijn ze een feest om naar te kijken. Pluspunt : ze doen het bijzonder goed in de schaduw. Ideale planten voor een tuin op het noorden dus.

3. Cosmea

Met haar kleurrijke palet brengt Cosmea de trend Bright and Breezy tot leven. De hele zomer vrolijkt deze bloeiende plant het balkon, terras of (pluk)tuin op. Ze kunnen worden afgesneden voor een vrolijk boeket.

4. Hosta

Met haar flinke bladrozetten waar paarse of lila bloemen uit omhoog komen is de Hosta een ‘hoogvlieger’ van een laagbloeier. Veel Hostasoorten hebben bladeren met mooie bladtekening in vergrijsde kleuren. Een vochtige grond in zon of schaduw is alles wat deze bijzondere plant nodig heeft.

5. Aquilegia

De opvallende bloemen van de Aquilegia oftewel de akelei zijn er in alle schakeringen van de regenboog. Ze zitten bovendien vol nectar, waardoor bijen, vlinders en hommels er ook dol zijn. Leuk weetje: deze voorjaars/zomerbloeier is familie van de anemoon, clematis en helleborus.

www.bloemenbureauholland.nl

%d bloggers liken dit: