Siertuin

Tuinidee: Zomer in een groene haven

Na een leven als schippers planden de eigenaars om permanent aan wal te gaan in een rustige woonwijk. Tuinaannemer Sam Debie kreeg de vraag om met een aangepast ontwerp de privacy en speelruimte voor de kleinkinderen te garanderen.

BRONS IN CATEGORIE ‘JONG TALENT’
Tuinaannemer Sam Debie
behaalde met dit project brons in de categorie ‘Jong Talent’ tijdens de jaarlijkse laureatenhuldiging van de ‘Vlaamse Tuinaannemer 2020-2021.’ Meer info: [email protected].

In de voortuin voorzag Sam een brede toegang in platines naar de voordeur en dubbele garagepoort. De woning kleedde hij aan met een meerstammige struik en een karaktervolle perenboom. Onderin zorgen siergrassen, zomerbloeiers en wintergroene massieven voor een romantische touch.

Tuininspiratie? Bekijk deze onderhoudsvriendelijke tuin gelegen in een rustige woonwijk. Met privacy, een zwembad en speelruimte voor de kinderen.
© Vlaamse Tuinaannemer

Langs het huis loopt een brede rijlaan naar de achtertuin. Daar kreeg het gezin een heerlijk overloopzwembad naast een kleurige vasteplantenborder. Sam omkaderde het zwembad met keramische tegels met houtlook. Ook het ruime terras achter de woning gaf hij eenzelfde aankleding. In de hoogte bleven drie stoere eikenbomen behouden, maar Sam gaf ze een grondige verjongingssnoei. Voor de kleinkinderen staat in het grasperk een robuuste schommel. Speelse uitsparingen met siergrassen en solitaire meerstammige struiken doorbreken het strakke groene grondplan.

“Onze tuin lokt ons echt wel het land op”

Na een lange speurtocht kozen de eigenaars voor een afsluiting uit bamboe, een degelijk natuurlijk materiaal dat met zijn fraaie uitstraling ritme en dynamiek aan de tuin toevoegt. Twee keer per jaar snoeit Sam vakkundig de beplanting. Deze is tevens voorzien van een dikke laag lavakorrels zodat het onkruid geen kans maakt.

In deze onderhoudsvriendelijke tuin is eveneens een automatische beregeningsinstallatie voorzien die vanop afstand bediend kan worden . Bij valavond kunnen de eigenaars genieten van een feeëriek lichtspel. De kleinkinderen vinden tijdens hun bezoek alvast meteen de weg naar het zwembad of de schommel in deze groene thuishaven voor groot en klein.

Tuininspiratie? Bekijk deze onderhoudsvriendelijke tuin gelegen in een rustige woonwijk. Met privacy, een zwembad en speelruimte voor de kinderen.

Tekst en fotografie: Vlaamse Tuinaannemer

%d bloggers liken dit: