Tuinieren maakt gelukkig!

De kans is groot dat we de komende weken meer thuis gaan zitten dan ons lief is. Misschien wel het ideale moment om je tuin van nabij te verkennen? Het is immers bewezen dat wanneer je met je handen in de aarde zit, je met je voeten op de grond blijft. Van tuinieren word je gelukkig!

Werken in de tuin is een ontspannende bezigheid in de frisse buitenlucht met ongeveer 0% kans op een besmetting met COVID-19. Het ruisen van de bladeren of grassen, de zon op je gezicht, eigen groenten kweken, onder je parasol genieten van een heerlijk geurende bloemen,… het draag allemaal bij aan je geluksgevoel. Tijd dus om je even terug te trekken in je oase en de buitenwereld aan je te laten passeren.

Waarom tuinieren zo goed voor je is…

🍀 Gelukkig gezond

Tuinieren zorgt ervoor dat je je gelukkiger voelt. Maar ook je gezondheid geef je een kleine boost. Je zit de hele dag buiten tussen het groen en je bent in beweging. Neem echter niet te veel hooi op je vork (letterlijk en figuurlijk). Tuinieren moet leuk blijven en jezelf schade toebrengen door de hele dag zware klusjes uit te voeren kan de bedoeling niet zijn. Tuinier jezelf dus gezond, maar hou het ook gezond.

🍀 Beweeg bewust

Je hebt vast al wel eens gehoord van ergonomisch bewegen en tuinieren: tuinieren met respect voor lijf en leden. Bezint voor ge begint en kies bijvoorbeeld voor verhoogde bakken. Dat voorkomt een pak ‘bukwerk’. Je hoeft niet constant door je knieën te gaan en je ontziet je rug. Je kan natuurlijk ook een extra helpend paar handen inroepen. Houd het wel coronaproof, vraag bijvoorbeeld hulp aan je kinderen. Er zijn heel wat leuke tuinklusjes die je samen met hen kan doen. In de rubriek ‘Tuinkampioen’ in Fence vind je tal van voorbeelden. Zo hebben de kids meteen een leuke bezigheid voor tijdens de zomervakantie.

Probeer verder niet om alles op één dag tijd gedaan te krijgen. Tuinieren is een marathon, geen sprint. Heb je best wat hagen of veel bomen? Snoei ze dan op verschillende momenten. Een tuin is namelijk niet enkel werken. Je moet ook de tijd nemen om ervan te genieten. Bovendien is een luie tuinier geen slechte tuinier, integendeel! Laat hier en daar wat wilde hoekjes floreren of gooi je snoeihout een beetje achteloos op een hoopje. Na een tijdje zal je zien dat fauna en flora extra leven in de brouwerij brengt.

🍀 Hulpjes in de tuin

Gelukkig sta je er niet helemaal alleen voor. Er zijn genoeg tuinhulpjes die het werk voor je gemakkelijker maken. Kies voor snoeischaren die extra lang zijn. Zorg voor speciale kussentjes om je knieën te beschermen. Verplaats zware potten met een trolley. Ook een kruiwagen en tuinhandschoenen dragen bij tot vlotter en makkelijker werken in de tuin. Wist je dat er zelfs onkruidstekers zijn waarmee je je niet meer hoeft te bukken? Er zijn zoveel spullen in een tuincentrum die het werk een pak lichter maken en aangenamer maken. Het zou dan ook jammer zijn om hier geen gebruik van te maken.

Maar vergeet vooral niet te genieten. Veel succes én tuinplezier!


6 x Fence Tuinmagazine + Klimaatboek voor slechts €39,90

Ben je benieuwd wat je nog meer kan doen in je tuin tijdens de zomermaanden? Bestel nu Fence Tuinmagazine en ontvang het klimaatboek als geschenk.
Nu voor maar €39,90 in de webshop.

fence tuinmagazine tuininspiratie tuintips tuinbeleving zomertuin open tuin tuinidee plantenkennis klimaatgroen urban jungle tuindier kruiden moestuin tuinboeken www.fencetuinmagazine.be

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: