(c) Mooiwatplantendoen.nl

Tuinplant van de maand: Clematis

Klimplanten zoals Clematis zorgen voor kleur op een kale muur of schutting. Deze tuinplant werkt zich een weg naar boven en trakteert je daarbij op kleurrijke bloemen. April is een uitstekende maand om de plant in de tuin te zetten.

Clematis, ook wel bosrank genoemd, bloeit doorgaans vanaf april. Afhankelijk van de soort kan dat ook later zijn. Vooral blauwe, roze, paarse en witte enkelbloemige komen veel voor maar laat je ook verrassen door tweekleurige of gevuldbloemige soorten. De grootte van de bloem kan daarbij variëren van 2 tot maar liefst 24 centimeter. In september is het bloeiseizoen voorbij en gaat de plant in ‘winterslaap’ om vanaf het volgende voorjaar automatisch weer tot bloei te komen…

De wortels van de Clematis houden van koelte, geef de plant daarom liever geen plekje in de volle zon. Geef in droge perioden de Clematis, net als alle tuinplanten, regelmatig water en verwen de klimmer in april of mei met een beetje plantenvoeding. Het snoeien is eenvoudig, maar verschilt per soort. De vuistregel is: snoei na de bloei. Voor een exact advies kun je het beste het plantenlabel raadplegen.

 

>>>Mooiwatplantendoen.nl

%d bloggers liken dit: