Twee vaste planten voor het naseizoen

In elke editie van Fence Tuinmagazine zijn we te gast bij tuinman Luc Noël. Op zijn werktafel liggen ideeën, tips en ontdekkingen waarmee hij onze lezers graag inspireert. Deze maand tipt tuinman Luc twee mooie vaste planten voor het najaar.

Lampenpoetser (Liatris spicata)

Een van de snijbloemen van bloemisten, de Lampenpoetser (Liatris spicata) is gemakkelijk te vinden in de tuin. Er zijn maar weinig planten die kunnen wedijveren met deze vaste plant wat betreft originaliteit en bloeiduur, wat in september goed te merken is. De bloemen ontwikkelen zich geleidelijk langs een aar, van boven naar beneden. In plaats van te verwelken, behouden de vervaagde bloemen hun fijne gevederde bloembladen en zijn ze iets zuiverder paars getint dan de koelere bloemen aan de onderkant van de aar. De plant blijft dus erg mooi tot het einde van de bloei.

De Liatris waardeert de zon en een vochtige, maar niet drassige, wintergrond.

Scharnierplant (Physostegia virginiana)

Ongelooflijk maar waar! De bloemen van de scharnierplant (Physostegia virginiana) behouden ongeveer tien minuten de stand waarin ze op de stengel stonden. Daarna keren de bloemen geleidelijk terug naar hun oorspronkelijke positie.

Dit is een plant waar tuiniers blij van worden: hij past zich zowel aan de zon als aan de halfschaduw aan. Hij heeft geen stutpaal nodig en bloeit van augustus tot eind september. Slechts één kleine vereiste: een frisse bodem.

Meer tips van Luc Noël ontdek je nu in Fence Tuinmagazine – editie 5 2021 (september-oktober). Te koop bij je lokale dagbladhandelaar of online (met gratis verzending) in de Fence Boekenshop.

Fence Tuinmagazine: De nieuwe editie van Fence Tuinmagazine is er! Editie 5 2021 herfst najaar september oktober tuin terras tuinieren moestuin groentetuin

 

» Bestel Fence Tuinmagazine in de online boekenshop.

%d bloggers liken dit: