Valentine Vanhauter is Tuinkampioen 2016

Vorige zaterdag, 25 juni 2016, werd Valentine Vanhauter verkozen tot Tuinkampioen 2016. Negen finalisten speelden het finalespel in Eurotuin Merelbeke onder leiding van presentator Bartel Van Riet.

Het zijn spannende tijden geweest voor deelnemers van de Tuinkampioen, de tuinwedstrijd voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Zo’n 1500 kinderen namen deel aan de verschillende selectierondes die plaatsvonden op verscheidene tuinbeurzen tijdens het afgelopen voorjaar. Vorige zaterdag speelden negen kinderen het finalespel, waarna de twaalfjarige Valentine Vanhauter uit Zevergem werd verkozen als winnares. Televisiefiguur en tevens landschapsarchitect Bartel Van Riet leidde de wedstrijd in goede banen. Ook Tuinkampioen-mascotte Jommeke was er bij en begeleidde de kinderen tijdens de spelletjes.

De negen kandidaten daagden elkaar uit in een aantal boeiende doe- en denkproeven. Zo snoeiden ze onder meer een buxusplant, maakten ze een collage over hun droomtuin en beantwoorden ze theoretische vragen over het kweken van tomaten. Tijdens elke ronde konden de kandidaten punten verzamelen. Deze punten werden verstrekt door een vijfkoppige jury bestaande uit groenprofessionals Dirk de Block (Eurotuin), Carine Santermans (Landelijke Gilden), Julie van Crombrugge (Naturen), Hanne en Pierre (Vlaco).

De titel Tuinkampioen werd uitgereikt aan Valentine. Zij ontving de hoofdprijs: een trampoline van Bergtoys ter waarde van € 818. De tweede en derde plaats gingen respectievelijk naar de elfjarige Eveline Van Overmeire uit Sint-Gillis-Waas en de achtjarige Sander Thielman uit Nieuwkerke-Waas. Zij keerden naar huis met een Go-kart van Bergtoys en een Vegtrug geschonken door Eurotuin. De overige deelnemers ontvingen een buitenspeelpakket, tuingereedschap, mini garden, …

In 2017 organiseren Fence Tuinmagazine en Rekad Produkties opnieuw de Tuinkampioen. Kinderen tussen acht en twaalf jaar zullen zich vanaf maart 2017 kunnen inschrijven voor de voorrondes in het voorjaar 2017.

Meer info: www.tuinkampioen.be

%d bloggers liken dit: