Van 9 tot 11 mei: Tuindagen van Beervelde

De Tuindagen van Beervelde staan twee keer per jaar genoteerd in de agenda van tuinliefhebbers. Met meer dan 220 exposanten is deze tuinbeurs een van de belangrijkste van België. En ook een van de leukste, want er is voor zowel jong als oud heel wat te beleven. Bovendien krijgen de tuindagen van mei wel een erg exotisch tintje want het hele weekend staat in het teken van het Zuid-Amerikaanse land Brazilië.

Brazilië, meer dan voetbalgekte
Dit jaar staat gastland Brazilië in de schijnwerpers. Niet voor het voetbal deze keer maar wel voor de prachtige fauna en flora die het land bezit en de energieke en goedlachse mensen die er wonen.  Sambadanseressen, Churrasco (gegrild vlees), Caipirinha (cocktails) en andere smaakmakers mogen alvast niet ontbreken, maar ook de standhouders zoeken hun inspiratie in het Latijns-Amerikaanse land. Ze brengen onder meer bijzondere groenten en kruiden uit Midden- en Zuid-Amerika mee. En voor de gelegenheid zal een Braziliaans regenwoud gerealiseerd worden.

De Beloftevolle hovenier
Op vrijdag en zaterdag zullen drie tuinbouwscholen de strijd met elkaar aangaan. De studentenploegen zullen ter plaatse een opgelegde tuin aanleggen. Ook zij zullen zich laten inspireren door het gastland van deze editie. De Beloftevolle Hovenier is meer dan een wedstrijd. Het is een demonstratie van kwaliteit, talent en inzet. Op de derde dag (zondag) zal de jury zich uitspreken.

Animatie en demonstraties
Je zal je geen minuut vervelen tijdens de Tuindagen van Beervelde. Kinderen kunnen het hele weekend ritjes maken op de mini-shetlandpony’s of de donzige alpaca’s strelen. Daarnaast leren ze ook hoe zo snel mogelijk in een boom te klimmen en kunnen ze naar hartenlust boomhutten uittesten.
Voor de volwassen bezoekers zijn er verschillende demonstraties: koken in openlucht, koken met kruiden, verzagen van bomen, bloemsierkunst en nog meer. De compostmeesters van Lochristi zullen aanwezig zijn met hun compostmobiel.

Ontdek ook het bos van het Park van Beervelde
Tijdens de tuindagen kan je niet alleen genieten van de animatie, demonstraties en stands, je kan ook het park zelf ontdekken. Zo is het bos open voor wandelaars. De wandeling start aan de brug, dicht bij het Terras ‘An der Blauen Donau’. Je kan daarover alles terugvinden in het programmakrantje dat je gratis kan meenemen aan de toegang.

De Tuindagen van Beervelde vinden plaats op vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 mei, van 10 tot 18 uur. Meer info: www.parkvanbeervelde.be.

De Tuinkampioen
Ook Fence zal aanwezig zijn tijdens dit zonnige lenteweekend. Aan onze stand kunnen kadees tussen 8 en 12 jaar meedingen naar de titel ‘Tuinkampioen 2014’. Er staan hen enkele doe- en denkproeven te wachten. In de denkronde proberen ze zo veel mogelijk tuinvragen goed op te lossen. Tijdens de doe-opdracht steken ze dan echt de handen uit de mouwen in de moestuin.
Vooraf inschrijven via www.detuinkampioen.be is gewenst maar je kan je ook ter plaatse aanmelden. Er zijn heel wat toffe prijzen te winnen!

 

%d bloggers liken dit: