Nieuws

‘Van droom tot tuin’: nieuw tuinprogramma op TV

Ben je van plan om je tuin eens wat grondiger aan te pakken? Ben je op zoek naar creatieve ideeën, inventieve oplossingen? Sinds kort is er elke zondag een gloednieuwe reeks boordevol tuininspiratie te bekijken op Eclips TV en Plattelands TV.

Over het programma

Groenjournalist (én Fence-redacteur!) Marc Verachtert en presentator Gil Claes nemen je in 10 afleveringen mee in een bonte verzameling aan tuinen. Zowel werven in opbouw als netjes afgewerkte tuinen in de meest uiteenlopende stijlen en formaten passeren de revue: van strak tot romantisch, van klimaattuin tot daktuin en zowat alles daartussen. Geregeld verschijnt een productspecialist op het appel met heel begrijpelijke uitleg over een technische nieuwigheid, of hoe een probleem op professionele manier wordt aangepakt. En ervaren tuinaannemers geven meer uitleg over hun specifieke werkwijze.

Fence Tuinmagazine: Nieuw tuinprogramma op Plattelands TV met Marc Verachtert. Tonnen aan inspiratie voor je eigen droomtuin.
Van droom tot tuin

Marc Verachtert en Gil Claes realiseerden samen al heel wat tuinprogramma’s voor o.m. VRT, Vitaya en de regionale zenders. Marc gaat daarbij steeds voor het betere groen- en tuinwerk, incluis achtergronden die elders vaak onderbelicht blijven. Hij is dan ook niet de minste, want onder andere auteur van het trendsettende Zakboek voor de Klimaattuin en Zakboek voor de Hapklare Moestuin, maar ook auteur van boeiende tuinbijdragen in ons eigen Fence Tuinmagazine en de weekendbijlagen van de kranten Het Nieuwsblad en Het Belang van Limburg.

Benieuwd? De boeken van Marc Verachtert zijn te koop in onze boekenshop. Neem een kijkje.

Waar kan ik ‘Van droom tot tuin’ bekijken?

Het nieuwe tuinprogramma wordt uitgezonden op Plattelands TV én op Eclips TV. Op beide zenders wordt elke aflevering een aantal keren herhaald. Meer info over de uitzendmomenten vind je op de www.plattelandstv.be en www.eclipstv.be.

In de eerste aflevering (zondag 26 september) zagen we hoe Marc en Gil een bezoek brachten aan een veelzijdige familietuin met heel wat originele hoekjes. De perfecte starter om inspiratie op te doen voor je eigen groene plekje!

Heb je de aflevering gemist? Je kan alle aflevering na uitzending online herbekijken op www.tuinaannemer.be.

 

%d bloggers liken dit: