Vergeet de tuinvogels niet!

De dagen worden steeds korter en de temperatuur gaat omlaag. Tijdens deze koude periode kunnen de vogels in de tuin wel wat extra hulp gebruiken. Lees hier de tips van Fence om ze de winter door te helpen.

Voeder de vogels

Nu het kouder wordt, krijgen de vogels het steeds moeilijker om hun kostje bijeen te scharrelen. Het is dus goed om in de tuin wat extra voedsel aan te bieden. Het goede nieuws is dat dit gewoon overal kan. Bij het raam of achter in de tuin op een verborgen plekje, het maakt niet uit. Houd wel goed in het oog dat katten niet bij de voederplaats kunnen komen, anders maak je het wel héél gemakkelijk voor deze rovers.

TIP: Bied het voedsel aan in de buurt van wat bomen of struiken. Leg het beter niet in het midden van een gazon. In dat geval moeten de vogels telkens ver vliegen en brandstof verbruiken, én worden ze ook vaker het slachtoffer van een hongerige havik of sperwer.

Extra leuk is deze Bird Feeder van Capi. Om onze gevleugelde vrienden te voorzien van eten is dit 100% recycleerbare voederbakje een echte aanrader. Kies verschillende soorten voedsel voor diverse vogelsoorten en zeg hallo tegen de koolmees, spreeuw, kuifmees, huismus en meer fluitende bezoekers. Verkrijgbaar in 3 kleuren: antraciet, wit en bruin. Bestel hier de Bird Feeder.

Vogels hebben niet alleen voedsel nodig, maar ook water. Zeker wanneer het gaat vriezen, wordt het voor de vogels moeilijk om aan water te geraken. Zorg dus voor een drinkschaaltje in de tuin met schoon water en zet het op een plaats in de tuin waar niet te veel wind is.

Deze leuke exemplaren vind je in de tuinshop van Fence:

 

%d bloggers liken dit: