Verrassende hortensia

In februari start er weer een nieuw bloeiseizoen voor de kamerhortensia. Door haar grote bloemschermen geeft de kamerplant een feestelijk ‘boeket-effect’. De kamerhortensia is beschikbaar in ‘mini & maxi’-formaat en in kleuren als roze, wit, rood, blauw, paars en groen. Ideaal om de plant daarom als cadeau aan jezelf of een ander te geven. Strik er omheen en… klaar!

De naam Hydrangea vindt zijn oorsprong in het Grieks en bestaat uit twee delen: hydro (= water) en angeion (= vat of kruik). Het duidt op de vorm van het vruchtkapsel dat na de bloei ontstaat. De naam werd voor het eerst gebruikt door de botanicus Grovonius in 1739. De volksnaam ‘Hortensia’ komt voor het eerst voor in 1771. De naam is bedacht door de Franse botanicus Philibert Commerson en verwijst naar een vrouw met de naam Hortense.

Oosterse schoonheid
Hoewel Europa pas omstreeks 1735 kennismaakte met de hortensia is de plant veel ouder. In Chinese en Japanse tuinen werd de plant al eeuwenlang gebruikt. Door onderzoek van fossiele resten bestaat de hortensia volgens wetenschappers al meer dan 140 miljoen jaar.

Optimale condities

  • Zet een kamerhortensia niet te dichtbij een verwarming. De ideale temperatuur is kamertemperatuur.

  • Zorg dat de potgrond licht vochtig blijft.

  • Voeg eens per twee weken een beetje plantenvoeding toe aan het gietwater: de bloei wordt rijker en duurt extra lang.

  • Zet de plant op een lichte plek in huis (niet in de volle zon).

Kijk voor meer informatie over kamerhortensia’s op www.mooiwatplantendoen.nl

%d bloggers liken dit: