© DCM

Verzorg je gazon in de winter

Kijk jij ook al zo uit naar de lente? Binnen enkele maanden geniet je van de eerste warme zonnestralen op een frisgroen gazon… tenzij je vergeet om kalk te strooien. Kalk strooien in de winter gaat verzuring tegen en garandeert een gezonde voorjaarsstart voor je gazon.

Wintergrillen verzuren de bodem

Tijdens de wintermaanden verzuurt de grond van nature. En helaas, je gras lust die zure bodem niet. De graswortels nemen dan minder voedingsstoffen op, wat de groei belemmert en de kans op mos en onkruid vergroot.

Grijp dus op tijd in als je je gazon aan het begin van de lente niet verzwakt wil aantreffen!

Kalken of niet?

Zuur en kalk zijn elkaars tegenpolen. Dus hoe meer kalk er in de voedingsbodem zit, hoe minder zuur. Door tijdens de wintermaanden kalk te strooien, creëer je dus de ideale omstandigheden om je gazon tegen de lente optimaal te laten groeien!

Met de DCM Bodemanalyse Testkit check je eenvoudig de zuurtegraad van je bodem. Op basis daarvan weet je snel hoeveel kalk je bodem nodig heeft. Zoek je een geschikt product? DCM Groen-Kalk® wordt door zijn zachte samenstelling snel opgenomen in de bodem en moet je maar één keer per jaar gebruiken dankzij de langdurige werking. Handig!

» Meer tuintips lees je in Fence Tuinmagazine!

www.dcm-info.be

%d bloggers liken dit: