Volg de slechtvalken live

Nieuw leven is altijd fijn. Volg het broeden van een koppel slechtvalken in Brussel via de webcam. Je kan twee families observeren. Het koppel op de Sint-Michiels- en Sint-Goedelekathedraal is al goed gekend. Het vrouwtje heeft dit jaar een eerste ei gelegd op 27 februari. In totaal legde ze 5 eieren, wat zeer uitzonderlijk is want normaal leggen Slechtvalken 3 of 4 eieren. Nog meer uitzonderlijk is dat het de derde keer is dat dit vrouwtje, dat nu al 14 jaar oud is, 5 eieren legt! Het tweede koppel Slechtvalken heeft een nest bovenop de toren van het gemeentehuis van Sint-Pieters-Woluwe, één van de 19 deelgemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Sinds 10 maart wisselen het mannetje en het vrouwtje elkaar af bij het uitbroeden van de 5 eieren.

Men verwacht dat de eieren van de Slechtvalken op de kathedraal zullen uitkomen rond 5 april, en die van Sint-Pieters-Woluwe rond 10 april.

Via camerasystemen kan je het prachtige spektakel van dichtbij bekijken. Het uitkomen van de eitjes, het opgroeien van de kuikens en ten slotte het uitvliegen van de jonge valken: volg het op de voet via de live-beelden.

%d bloggers liken dit: