Nieuws

Voorjaarskriebels in het nieuwe Fence Tuinmagazine

De nieuwe editie van Fence Tuinmagazine is uit! Dit nummer staat bomvol tuininspiratie en -tips voor de lente. De weelderige bloemenweides, kleurrijke voorjaarstuinen en handige moestuintips geven je meteen zin om zelf aan de slag te gaan. Haal ‘m snel in huis en laat je inspireren.

Fence Tuinmagazine – editie 2 2022 is nu te koop in de online Fence Boekenshop. Voor € 6,95 geniet je van 100 pagina’s tuinbeleving, -inspiratie en -tips! Bestel het magazine hier en krijg het gratis thuis geleverd (Benelux). Ook verkrijgbaar bij je lokale dagbladhandelaar.

Nu in Fence Tuinmagazine:

? Voorjaarstuinen met maximale groenbeleving
We stellen twee inspirerende tuinen voor waarin groen de belangrijkste rol speelt. De ene is een moderne stadstuin die, ondanks het strakke lijnenspel, toch nonchalant oogt. De frivole aankleding, bloeiende vaste planten, sierstruiken en klimplanten nodigen uit om naar buiten te gaan en de seizoen volop te beleven. Ook in de tweede tuin staat ruimte voor de natuur centraal, met een deel aangelegde tuin en een deel wilde bostuin. Bovendien houdt deze tuin er ook een uitgebreide moestuin op na, verdeeld over verschillende moestuinbakken en -perken.

? De agenda met groenevenementen, het laatste tuinnieuws en het tuinprogramma voor april
Plantenbeurzen, nieuw tuingereedschap en -decoratie, wandelingen, open tuinen, praktische tuintips,…

? Pluktuinen en weelderige bloemenweides
De laatste jaren winnen pluktuinen en bloemenweides aan populariteit. En terecht, want zelf een boeketje gaan plukken of je eigen bloemen kweken, daar kan niet veel tegenop! Kwekerij Silene, gespecialiseerd in bijzondere één- en tweejarigen, geeft tips & tricks voor wie zelf wil zaaien. Ook redacteur Wout Oprins (conservator en secretaris van Plantentuin Merksplas) deelt zijn ervaring en geeft tips voor de mooiste variëteiten om zelf te zaaien.

☘️ Groendak in kleur
Groen is het nieuwe zwart. Zeker voor platte en licht hellende daken. Het is niet alleen mooier, het biedt ook nog eens een resem andere voordelen en bespaart euro’s. Denk trouwens verder dan het traditionele sedumdak. Ook gazondak, vaste plantendak, prairiedak en laveldeldak behoren tot de mogelijkheden. In het nieuwe nummer bekijken we de opties en of jouw dak geschikt is.

? Vogelplezier in de tuin
Geen vogel die groot kan worden zonder ooit insecten, larfjes, rupsen of ander ‘vlees’ te eten. Met een tuin rijk aan inheemse planten help jij de tuinvogels bij hun zoektocht naar voedsel. In het nieuwe Fence Tuinmagazine geven we tal van tips! Bovendien zetten we ook de mus in de kijker en leren we je alles over de verschillende soorten mussen in de tuin. Én je kan ook een mussenflat van Esschert Design winnen!

? En heel veel meer!

» Bekijk het nieuwe Fence Tuinmagazine in de boekenshop
» Of abonneer en ontvang 6 x per jaar je favoriete magazine
%d bloggers liken dit: