Eropuit

Vooruitblik naar Floriade Expo 2022

Eens in de 10 jaar komt iedereen met en groen hart bij elkaar. Om samen te proeven, ruiken en genieten van groen. Vanaf 14 april 2022 opent Floriade. Ontdek nu al wat er te beleven zal zijn tijdens dit spektakel!

Floriade Expo 2022, een feest van groen

De wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022 in Almere loopt van 14 april tot en met 9 oktober 2022. Het Floriade-park is een groot feest van groen en duurzame technologie. In dit levend laboratorium worden nieuwe technologieën voor groen, voedsel, energie en gezondheid onderzocht en toegepast, maar dat is nog niet alles. Er valt van alles te zien, ruiken en proeven op de Expo!

Landenpaviljoens

Een wereldreis langs meer dan 40 landenpaviljoens waarbij je geniet van allerlei culturen, groen en innovaties.

Éen van de veelbelovende projecten is de Duitse Tuin voor de toekomst. Onder de naam “Biotopia – Growing Community” presenteert Duitsland bij Floriade Expo 2022 innovatieve oplossingen voor een duurzame interactie tussen natuur en stad. De Duitse Tuin toont levendige voorbeelden van moderne grondstofbesparende tuinbouw en laat bezoekers op een speelse manier mogelijkheden zien voor de groene steden van de toekomst.

Fence Tuinmagazine: Vooruitblik naar Floriade Expo 2022
Beeld: ARGE insglück / gtp2 / studio grüngrau

Nederlandse tuinbouw

Ga je mee op ontdekking door de Nederlandse tuinbouw? Dat is genieten van groente, fruit, planten, bloemen en slimme innovaties! Momenteel wordt er dichtbij het centrale plein van Floriade gewerkt aan acht kleurrijke tuinen voor het bloemenkunstproject Classics & Future Moments. Hier loop je net als in een galerie langs prachtige kunstwerken, maar dan wel kunstwerken die bestaan uit levende planten en bloemen.

Fence Tuinmagazine: Vooruitblik naar Floriade Expo 2022
Floriade

Nationale paviljoens

De nationale paviljoens op Floriade Expo 2022 bieden bijzondere perspectieven op het gebied van kennis, innovatie en architectuur. Op het water bij Utopia-eiland dobbert bijvoorbeeld het kunstwerk ‘Dobberend Bos’ rond, dat onder andere aandacht vraag voor het veranderende klimaat.

Fence Tuinmagazine: Vooruitblik naar Floriade Expo 2022

Circulaire infrastructuur

Duurzame bruggen mogen niet ontbreken in de stad van morgen! Vanaf september ontstaat met de gereedheid van de Beverbrug een directe verbinding tussen het Weerwatereiland en Utopia-eiland. De brug krijgt een groen karakter: met vaste planten aan de zijkanten en over de hele lengte van de brug in het midden een 3 meter brede groene strook met bijenvriendelijke beplanting. Bijen spelen een essentiële rol in de voedselproductie, meer dan 70% van onze land- en tuinbouwgewassen zijn voor bestuiving afhankelijk van insecten zoals de bij.

Fence Tuinmagazine: Vooruitblik naar Floriade Expo 2022
Beeld: René van Zuuk Architecten

Kabelbaan

Ook dit moet je gedaan hebben of Floriade Expo 2022! De kabelbaan wordt door Floriade bestempeld als hét groene vervoersmiddel van de toekomst. Op de expo kan je al een keer hoog boven het Floriade-park zweven. Prachtig om te zien!

Arboretum

Het Arboretum vormt de groenstructuur van de Expo én van de stadswijk Hortus die daarna op het terrein verrijst. Het is een alfabetisch geordende bomen- en plantenbibliotheek waar je straks letterlijk doorheen kunt lopen. Wat dit arboretum extra uniek maakt, is dat alle bomen en planten bijdragen aan een gezonde, groene stad.

Fence Tuinmagazine: Vooruitblik naar Floriade Expo 2022
Scilla Bifolia

En veel meer!  Ontdek het allemaal op www.floriade.com.

%d bloggers liken dit: