© Luc Noël

Vrolijk sfeertje in de vijver

Waterplanten ontwikkelen zich later dan heel wat andere vaste planten. De tuinvijver behoudt daardoor iets langer een winterse uitstraling. Wil je toch je waterpartij wat opvrolijken nu de lente steeds dichterbij komt? Met moerasgoudsbloem of dotterbloem zorg je nu al voor meer kleur.

Over de dotterbloem

De moerasgoudsbloem of dotterbloem (Caltha palustris) is een inheemse vaste plant. Vanaf maart bloeit de plant gedurende twee maanden met gele bloemen die sterk lijken op gouden knopen. De dotterbloem is verkrijgbaar in kwekerijen van waterplanten en doet het goed op de vochtige oever rond de vijver.

Tips & tricks voor dotterbloem in de vijver

Installeer je Caltha palustris in een met een zeildoek gecreëerde vijver of in een teiltje? Dan moet de plant in een grote pot worden gezet die je vult met compacte aarde, indien mogelijk kleigrond. Plaats de pot in het water en zorg ervoor dat de bovenkant gelijk met het wateroppervlak komt.

Geen vijver in de tuin? Geen probleem, want je kan de dotterbloem ook probleemloos in een teil of grote pot kweken. Daarbij is het belangrijk dat je het substraat altijd goed vochtig houdt. Nadien geniet je van talrijke mooie gele bloempjes in de tuin of bij je vijver!

Benieuwd naar meer tuintips?

» Bestel Fence Tuinmagazine!

Het februarinummer van Fence Tuinmagazine is er! In dit magazine krijg je tips om tijdens het voorjaar aan de slag te gaan in de tuin. Met de leukste ideeën om van jouw tuin een paradijs te maken! Bovendien staat deze editie boordevol wandeltips om eropuit te trekken in eigen land. Nu verkrijgbaar in de boekenshop!

%d bloggers liken dit: