Moestuin

Wat met een overschot aan courgettes?

De zomer is begonnen en dat is traditioneel het signaal voor moestuinoverschotten. Al snel hebben we te veel tomaten, komkommers, boontjes,… noem maar op. Maar waar we echt op korte tijd heel veel te veel van hebben zijn courgettes. Gelukkig zijn er opties genoeg met deze lekkere groenten.

1. Geen overschot

Courgettes zijn op hun best wanneer ze niet te groot zijn. 10-20 cm is perfect. Probeer ze niet groter te laten worden. Zo kun je ze makkelijk ergens in verwerken en ga je niet snel met overschotten zitten.

2. In elk gerecht

Courgettes zijn dankbaar om in gerechten te verwerken. Courgettesoep, courgettepannenkoekjes, ingemaakte courgettes, gevulde courgettes, gebruik de groente in spaghetti of een moussaka of maak er confituur van. Er zijn echt enorm veel mogelijkheden. Al geraak je deze fantastische groente op deze manier wel misschien beu gegeten. En dat zou ook zonde zijn.

3. Bewaar de courgette

De courgette bewaar je best niet in de koelkast. Idealiter leg je hem in een kelder. Daar blijft hij tot een week goed. Een andere manier om de lekkere groente te bewaren is door ze in te maken in zoet-zuur of 2 minuten te blancheren en in te vriezen. Haal ze uit de diepvriezer wanneer het courgetteseizoen voorbij is en je zin hebt om de smaak van je moestuin boven te halen.

4. Deel ze uit

Vrienden en familie die geen moestuin hebben, staan vast en zeker in de rij om jouw courgettes te adopteren. Is dit niet het geval dan kun je vast en zeker met je courgettes terecht bij organisaties die voedsel uitdelen aan mensen die het nodig hebben.

courgette overschot moestuin tips groenten recepten ingrediënten courgetteconfituur gerechten met courgette bereidingen koken culinair zomer moestuinoverschotten inspiratie kooktips kookinspiratie ideeën voeding groenten oogsten courgetten verwerken in maaltijd eten courgettesoep spaghetti courgettesliertjes courgetti gevulde courgettes moussaka lasagne ingemaakte courgettes oven koken bakken grillen bewaren koelkast temperatuur courgetteseizoen fence tuinmagazine tuinieren tijdschrift bloemen planten moestuin siertuin tuintips to do diy droomtuin werken in te de tuin tuinliefhebbers
%d bloggers liken dit: