Week van de Bij | Tips voor een bloeiende tuin

Van zondag 31 mei tot en met zondag 7 juni 2020 vindt de zevende editie van Week van de Bij plaats. Met dit initiatief wil het Departement Omgeving zoveel mogelijk mensen oproepen om mee te bouwen aan een bijvriendelijk landschap. Wil jij de bijen helpen? Zorg voor een bloeiende, kleurrijke tuin met de tips van Claus Dalby.

Bijen houden van een tuin met kleurrijke borders en bloembakken. In Handboek voor de bloeiende tuin geeft Claus Dalby tips voor een prachtig bloeiende tuin. Leuk voor jou én voor de bijen!

Aan de hand van de twaalf maanden van het jaar neemt Claus Dalby je mee door de verschillende delen van zijn tuin. Met behulp van tekst en foto’s laat hij zien hoe de borders zich tijdens het seizoen ontwikkelen en hoe de ene plant de andere aflost. De wisselende combinaties staan zorgvuldig in het boek beschreven, inclusief de namen en de kenmerken van de afzonderlijke planten. Een inspiratiebron voor elke tuinliefhebber.

 5 tips voor een bloeiende tuin (Handboek voor de bloeiende tuin)

1. Zorg voor een variatie aan bloemen in de border. Één van die bloemen moet daarbij de hoofdrol spelen: narcissen (april/mei), tulpen en siertui (mei/juni), pioenrozen (juni/juli), hortensia’s (juli), dahlia’s (augustus), …

2. Combineer verschillende bloemvormen. Bolvormig, spitsvormig, sluiervormig, …

3. Varieer met de hoogte van de planten en gebruik tijdig de snoeischaar voor een constant frisse en groene tuin. Eind juni/begin juli kan je een aantal vaste planten tot de grond afsnoeien, zodat ze nieuw blad kunnen ontwikkelen.

4. Plant voorjaarsbloeiers aan het eind van de zomer of in het vroege voorjaar. Voor de opvulling van gaten in de border, kan je eenjarige planten gebruiken.

5. Bedek de grond, in ieder geval in de zomerperiode. Kale plekken kan je vermijden door dicht op elkaar te planten en voornamelijk sterke planten te gebruiken die concurrentie verdragen.

Bestel Handboek voor de bloeiende tuin in de boekenshop van Fence voor €34,99 (tijdelijk gratis verzending t.e.m. 30/06/2020).

Meer weten over bijen?

  • Zakboek voor de bijentuin is een handig boekje met tips en weetjes om je balkon, terras en tuin extra gezellig én bijvriendelijk te maken. De auteurs van dit boek zijn tuinexpert en Fence medewerker Marc Verachtert en bijenspecialisten, coördinatoren van de Week van de Bij, Bart Vandepoele en Bruno Ramaut. Te koop in de Fence boekenshop voor €18,99 (tijdelijk gratis verzending t.e.m. 30/06/2020).
  • weekvandebij.be

handboek voor de bloeiende tuin terra Modeste Herwig Claus Dalby borders tuinkamers fencetuinmagazine boekenshop tuinboeken bolgewassen vaste planten eenjarigen struiken

 

 

%d bloggers liken dit: