Weekendtip: bezoek de Tuin- en Plantendagen bij Kasteel Hex

Op 3, 4 en 5 juni opent kasteel Hex zijn toegangspoorten voor tuinliefhebbers. Tijdens de tuindagen krijg je de kans om de prachtige tuin en het park te bezoeken. Op het programma staan wandelingen en workshops over eetbare vaste planten, droogteresistentie, biodiversiteit,… En veel meer.

» HEX-actie: bestel ‘De eetbare siertuin’ nu met gratis verzending!

Kasteel HEX werd gebouwd aan het eind van de 18e eeuw. Het huis in overgangsstijl werd omringd met formele tuinen, een moestuin en een ‘Engelse hof’, één van de eerste op het vaste land. Het prachtige huidige landschapspark dateert van het midden van de 19e eeuw en werd ontworpen door de Belgische tuin- en landschapsarchitect Louis Fuchs.

Vandaag is Hex een van de mooiste historische buitenplaatsen in België! Tijdens de jaarlijkse tuin- en plantendagen krijgen liefhebbers de kans om dit prachtige domein te bezoeken.

Dit jaar staan de Hex tuin- en plantendagen helemaal in het teken van het ‘Internationaal Jaar van de ambachtelijke visserij en aquacultuur’. Op het programma staan daarom demonstraties, wandelingen en informatiesessies met betrekking tot dat thema. Onder meer op de agenda:

  • AQUAPONIE: Wat is het en waarom is het zo geliefd in de permacultuur? Hoe pas je het toe in je eigen tuin?
  • WATERBEHOEFTE van vaste planten, een- en tweejarigen, rozen, droogteresistente planten, planten in potten en bij zaaien in vollegrond.
  • BIODIVERSITEIT: Focus op duurzaam waterbeheer, nuttige planten en drachtplanten, een levende en gezonde bodem
  • BIJEN EN BIJENPLANTEN: Belang en toepassing in de tuin
  • BOOMSNOEI demonstraties
  • WORKSHOP (oog)kussentjes vullen met bloemen en kruiden, met uitleg over de heilzame werking

Daarnaast vind je er ook marktstandjes met zaden, plantgoed en tuingereedschap, en kan je deelnemen aan een geleid bezoek aan de tuin.

Ook voor de tuinkampioen valt er heel wat te beleven. Kinderen van 6 tot 12 jaar kunnen zich tijdens de open tuin- en plantendagen uitleven in het speelbos achter de Platanendreef. Voor de allerkleinsten is er ook een speelbos in de ‘manege’.

Meer info en tickets via www.hex.be.

Bezoek de tuindagen bij Kasteel Hex op 3, 4 en 5 juni 2022.

%d bloggers liken dit: