Bloemen en PlantenTuinplanten

Wil je voorjaarsbloemen? Plant nu bloembollen

Wil je in het nieuwe jaar zo snel mogelijk de grauwe winter van je afschudden en genieten van voorjaarsbloemen? Plant dan nu bloembollen. Het najaar is namelijk de perfecte plantperiode.

Weet je dat bloembollen de allereerste voorjaarsbloemen in de tuin brengen? Als de rest van de tuin uit winterslaap ontwaakt, staan de sneeuwklokjes en krokussen al volop te schitteren. Mis dit heerlijke voorjaarsgevoel niet en ga nu aan de slag in je tuin.

Bloembollen hebben immers de kou van de winter nodig. Dan groeien en bloeien ze in volle glorie in het prille voorjaar.

Marathon

Wat veel mensen niet weten, is dat bloembollen de eerste lentebrengers zijn. Vanaf januari trapt het sneeuwklokje af en sieruien sluiten het seizoen af. Door het goed uit te kienen, is het een ware bloeimarathon tot in juli. Ingewikkeld? Welnee. Een bloembollenschema vertelt je precies welke voorjaarsbloemen wanneer bloeien. Je hoeft alleen jouw favoriete kleuren nog uit te kiezen.

Mixen

Door een mix van bloembollen te kiezen, is het non-stop van voorjaarsbloemen genieten. Doe de bloembollen in een grote schaal en mix ze door elkaar. Strooi ze uit op de plek waar je de bloembollen wilt planten. Hierna plant je ze. De vuistregel is: 3 keer zo diep planten als de bol groot is. Bekijk de video over hoe je bloembollen precies moet planten.

%d bloggers liken dit: