Collection Hugo Voeten - Composition of 12 columns door Ivan Roussev - Fotograaf (c) Dronesight

Win tickets voor Beeldentuin Hugo Voeten

Omringd door akkers en groen vormt Beeldentuin Hugo Voeten in Geel een veelzijdige en vooral groene verrassing in het landschap. In het park van 15 hectare zorgen meer dan 100 beelden voor een betoverende eenheid met de natuur. Fence Tuinmagazine mag 10 x 2 tickets weggeven voor een bezoek aan de tuin!

Collection Hugo Voeten staat voor een unieke combinatie van kunst in minstens even unieke settings. Het publiek kan er op twee bijzondere locaties van genieten: in het Art Center in Herentals en de Beeldentuin in Geel. Het zijn stuk voor stuk inspirerende, verscholen en voor sommigen nog steeds onbekende parels in het groene hart van de Antwerpse Kempen.

Groene oase met subtiele sferen

Tijdens een bezoek aan Beeldentuin Hugo Voeten vallen diverse groensferen op. De wandeling begint in een schaduwrijke lindelaan die uitgeeft op een mooi staaltje architecturaal historisch erfgoed: Villa Hazenhout. Na een oude boomgaard springen opvallende marmeren paden en een energieke beeldengroep paarden in het oog. Ze staan in de verbeelding klaar op de renbaan en hebben net het startschot voor de race gehoord.

Beeldentuin Hugo Voeten - Collection Hugo Voeten - Paarden door Ronald De Winter - Fotograaf (c) Dronesight
Foto: Beeldentuin Hugo Voeten

Iets verderop waant de bezoeker zich plots in Afrika. Enkele dames genieten in een dorpse setting van dagelijkse activiteiten. Onder de bomen jagen mannen volgens de traditie met pijl en boog op wild. Nadien duiken her en der statige bronzen op arduinen sokkels op. In deze groene omgeving uiten zowel klassiek geïnspireerde beelden als hedendaagse composities hun eigenheid dankzij het natuurdecor dat hen omringt. Niet verwonderlijk, want dit deel van het park kwam tot stand dankzij de internationaal bejubelde en visionaire landschapsarchitect Jacques Wirtz (België, 1924-2018). Dankzij zijn concept van evergreens vormt de zone een groenblijvend toneel voor kunst. Hagen zoals hulst en taxus wisselen heesters zoals rhododendrons en siergrassen af. Structuur, evenwicht en contrast vormen telkens het uitgangspunt in een organisch spel met wisselende zichtlijnen.

Praktisch: individuele bezoekers en groepen zijn na afspraak en online reservering op specifieke tijdstippen welkom in Collection Hugo Voeten. Alle info en tickets op www.collectionhugovoeten.com of via [email protected] en +32 14 22 91 18.

Win gratis tickets!

Benieuwd naar meer? Fence Tuinmagazine mag 10 x 2 tickets weggeven voor een bezoek aan Beeldentuin Hugo Voeten! Vul hieronder je gegevens in, beantwoord de wedstrijdvraag en maak kans! Deelnemen kan tot en met 15/05/2023.


De winnaars worden persoonlijk gecontacteerd via e-mail. Door deel te nemen aan de wedstrijd ga je automatisch akkoord met het wedstrijdreglement.

%d bloggers liken dit: