© plantentuinmeise.be

Winterwandeling in Plantentuin Meise

Geen bloemen in de wintermaanden? Toch wel! Ga eens een kijkje nemen in Plantentuin Meise en ontdek prachtige winterbloeiers.

Feeëriek winterparcours

Van 16 januari t.e.m. 20 maart 2020 kan je in Plantentuin Meise deelnemen aan een feeëriek winterparcours. Verwacht geen uitbundige bloei zoals in de lente, maar de ingetogen schoonheid van winterkamperfoelie, toverhazelaar of winterzoet – stuk voor stuk struiken met een bloemenpracht en een heerlijke geur die je in de koudste tijd van de winter niet snel verwacht. Kleinere planten als winterakoniet, paars nieskruid, Kaukasische cyclaam of dubbele sneeuwklokjes nodigen je uit om hun subtiele pracht van dichtbij te bekijken. Ook de takken en de schors van veel struiken en bomen vallen tijdens de winter extra op.

Dromen van zomer

Is het weer tijdens jouw bezoek toch niet geschikt voor een buitenwandeling, dan kan je uiteraard altijd terecht in het Plantenpaleis met zijn recent vernieuwde kassen. Tropische gewassen als de kokospalm, de cacaoboom of de bananenplant doen dromen van de zomer. Je kan er de woestijn verkennen, of genieten van de camelia’s in de Lentekas, die een paar weken vóór hun buitenbroertjes in bloei staan.

Meer info en tickets? www.plantentuinmeise.be

 

%d bloggers liken dit: